Nikon COOLPIX A1000

Nikon tavoittelee sähköisellä etsimellä ja raw-mahdolli-suudella varustetulla taskukameralla vaativien har-rastajien suosiota. Se ei kuitenkaan oikein onnistu.

tekijä Välineopas #Kamerat #Nikon
8.1

Nikon COOLPIX A1000 on Nikonin uusin taskukamera, jossa on voimakas zoom. Se korvaa A900:n, ja parannetut toiminnot ja säätömahdollisuudet merkitsevät pitkää loikkaa. Kamera kuvaa 4K-videota, siinä on sähköinen etsin, ja kosketusherkkä näyttö on aiempaa laajemmin kääntyvä. Valitettavasti kamera ei aivan täytä odotuksia. On hienoa, että kuvia voi ottaa myös raakamuodossa, mutta puskurimustin tyhjeneminen vie aikaa. Kun otimme kuvasarjan sekä jpg- että raakamuodossa, saimme vain viisi kuvaa ennen kuin kamera hyytyi. Pääsimme jatkamaan kuvaamista vasta 17 sekunnin kuluttua.
Kameran hyviin puoliin kuuluu 35-kertainen optinen zoom, joka vastaa 24–840 mm:iä. Se on hienoa taskukameralle. Kamerassa on myös erityinen painike, jollainen on niin ikään Nikonin suurissa zoomkameroissa. Se auttaa zoomaamaan nopeasti laajakulma-asentoon ja takaisin, jos on tarpeen etsiä kohde uudestaan, kun on zoomattu kaukana olevaan kohteeseen.
A1000:n kuvanlaatu ei erityisemmin ilahduta. Kuten muissakaan kameroissa, joissa on suhteellisen pieni kenno, kovin hyvää yksityiskohtien toistoa ei voi odottaa, ei edes raakakuvissa. Tarkkuus ei ole kohdallaan pienilläkään aukoilla. Herkkyys on nostettu edeltäjän ISO 1600:sta ISO 6400:een, mutta kohinaa on merkittävästi ISO 1600:sta alkaen. ISO 3200:ssa kohinanpoisto on voimakasta. ISO 6400:aa emme voi suositella. Sen sijaan värintoisto ja valotus toimivat hyvin.
Kamerassa on runsaasti toimintoja, mutta toivoisimme, että Nikon tuo pian myyntiin pätevän taskukameran, jossa on isompi kenno kuin A1000:n pieni 1/2.3-tuumainen 15,9 megapikselin kenno. Näin päästäisiin huomattavasti parempaan kuvanlaatuun.

Arvio

Hyvin muotoiltu zoomkamera, jossa on paljon toimintoja. Kuvaa raakakuvia ja 4K-videota. Sähköinen etsin ja kosketusnäyttö ovat hyvät.

Kuvanlaatu on pettymys heikon tarkkuuden vuoksi. Kamera hidastelee, kun sillä otetaan kuvia raakamuodossa.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
35
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
6400