Nikon COOLPIX AW100

AW100 on Nikonin ensimmäinen varsinainen vaativiin olosuhteisiin suunniteltu kameramalli, ja kameran käyttötarkoitus näkyy myös muotoilussa.

#Kamerat #Nikon
8.5

AW100 on Nikonin ensimmäinen varsinainen vaativiin olosuhteisiin suunniteltu kameramalli, ja kameran käyttötarkoitus näkyy myös muotoilussa. Kameran sivulla on kookas pyöritettävä akkutilan ja muistikorttipaikan lukitsin. Tiiviste on ohut ja kova, mutta testin aikana se toimi moitteettomasti. Käyttökytkimet ovat pieniä ja hieman jäykkiä, mutta ne samoin kuin valikko toimivat hyvin. Salamalle, valotuksenkorjaukselle, lähikuvaukselle ja vitkalaukaisimelle on omat painikkeensa. Kamerassa on myös gps-paikannin. Kuvia katseltaessa kameran sivussa olevaa nappia painamalla saadaan näyttöön kartta, josta näkee kuvauspaikan ja kuvaussuunnan. Kartan voi suurentaa niin että kadutkin näkyvät. Kuvanlaatu on hyvissä olosuhteissa asiallinen, samoin värintoisto. Kumma kyllä Nikon ei ole laittanut vesitiiviiseen kameraan vedenalaiskuvaukseen tarkoitettua valkotasapainoasetusta. Jopa vedenalaiseen kuvaukseen tarkoitettu kuvausohjelma käyttää automaattista valkotasapainoasetusta, minkä takia värit ovat vihertävät. Yksityiskohtien toisto on tämäntyyppiseksi kameraksi hyvä. Vinjetointia ja vääristymää kuvissa ei ole, joten kameran ohjelmisto korjannee nämä optiset virheet. Rakeisuus pysyy hyvin hallinnassa, ja herkkyydellä ISO 3200 Nikonin tulos oli testin paras.

Arvio

Erinomainen gps-toiminto. Kumma kyllä kamerassa ei ole lainkaan erityisesti vedenalaiskuvaukseen tarkoitettua valkotasapainoasetusta.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
5x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
7,1
Suurin ISO
3200