anm_nikonB700_01

Nikon COOLPIX B700

Hapuileva kompakti

#Kamerat #Nikon
8.1

Nikon B700 painaa 565 grammaa, ja näyttöä voi kääntää kaikkiin suuntiin. 60-kertainen zoom vastaa 24–1440 mm:iä, ja kamera ottaa 4K-videota ja raakakuvia. Alle 400 mm:n polttoväleillä kameran 20,1 megapikselin kenno tekee hyvää jälkeä ISO 3200:aan saakka, vaikkei tulos tietenkään ole yhtä hyvä kuin isokennoisemmilla kameroilla. Pitemmillä polttoväleillä epävarma automaattitarkennus ja hapuileva kuvanvakaus tuotti vapaalla kädellä kuvattaessa paljon hutikuvia. Jalustan kanssa sujui paremmin. Hapuileva kuvanvakaus tarkoittaa, että kun kamera väkisinkin tärähtelee ja vakain yrittää korjata tulosta, aihe siirtyy jopa kuva-alan ulkopuolelle. Parhaimmillaan kamera on liikkumattomien kohteiden kuvauksessa mutta ei esimerkiksi urheilun. Sähköinen etsin on käyttökelpoinen. B700:ssa on wi-fi, nfc ja Snapbridge, joten se voi olla jatkuvassa yhteydessä älypuhelimeen.

Arvio

Zoomalue ja 4K-video ovan hintaan nähden vaikuttavia. Kuvanlaatu on hieno lyhyillä polttoväleillä, kun kohde on rauhallinen, sekä videoissa.
Jos kuvataan ilman jalustaa, pitkillä polttoväleillä hyvän kuvan saaminen vaatii onnea ja keskittymistä. 90 prosenttia otoksistamme epäonnistui.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
60
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
5
Suurin ISO
3200