Nikon COOLPIX P330

Nikonin P-sarjan edullisin malli kykenee kuvaamaan raw-kuvia, ja kevyt kamera vakuuttaa valovoimaisella objektiivillaan sekä monipuolisillalla käsisäädöillä. Kuvanlaatu on huippuluokkaa.

#Kamerat #Nikon
8.7

COOLPIX P330 kuuluu kompaktikameroiden kasvavaan joukkoon, jossa harrastajat toivottavat tervetulleeksi niiden modernit toiminnot ja käsisäätöjen mahdollisuudet. Kamera korvaa P310-mallin, ja kuten COOLPIX P7700 ja A, sillä voi ottaa raakakuvia, mitä kaipasimmekin edellisessä mallissa. Kooltaan kamera on samoilla linjoilla kuin esimerkiksi Canon PowerShot S110. Vaikka se onkin pieni, on käytettävyys hyvä tukipisteineen, ja magnesiumsekoitteen ansiosta P330 on varsin kevyt. Lcd-näyttö ei ole kosketusnäyttö, mutta kamerassa on ohjelmien säätöpyörä ja muita valitsimia. Fn-kytkimen voi ohjelmoida esimerkiksi ISO-arvon valintaan. Kamera on nopea, järkkärin käyttäjäkin tuntee olonsa kotoisaksi. Hienoja yksityiskohtia ovat näytön nk. live-histogrammi ja ohjainruudukko. Kameran valikot ovat hyvin havainnollisia.

Sisäinen gps

Zoom on viisinkertainen ja vastaa aluetta 24–120 mm. Valovoima on polttovälistä riippuen F1,8–F5,6. Suurinta aukkoa voi käyttää vain täydellä laajakulmalla. Hieman harmillista, koska täten kuvaan on vaikea saada kaunista taustaepäterävyyttä. Himmenninaukko rakentuu seitsemästä lehdestä, joiden ansiosta optiikalla saadaan aikaan hieno bokeh. Automaattitarkennus on tarkka, muttei kovin nopea.
Kameran cmos-kuvakenno on sama kuin mallissa P7700. Tämä tarkoittaa, että sekä värit että yksityiskohdat toistuvat kauniisti ja kuvanlaatu on etenkin hyvissä valaistusolosuhteissa kalliimpien kompaktikameroiden tasolla. Valotusautomatiikka toimii luotettavasti. Kohinan puolesta kuvat ovat erinomaisia jopa arvolla ISO 800 ja käyttökelpoisia ISO 1600:een saakka. Kohina alkaa näkyä ISO 3200 -herkkyydellä.
Nikon COOLPIX P330:ssa on gps-paikannusominaisuus, joka lisää tiedon kuvanottopaikasta automaattisesti. Kamerassa on myös wi-fi-valmius, mutta sen toimiminen vaatii WU-1a-sovitinta, joka maksaa noin 60 euroa.

Arvio

P330 on näppärä pikkukamera, joka sopii erinomaiesti peilijärjestelmäkameran täydentäjäksi. Kuvanlaatu on todella hyvä, ja arvostamme raw-kuvauksen ja lukuisten käsisäätöjen mahdollisuutta. Tosin etsin puuttuu, mutta näyttö on kuitenkin selkeä. Kaipaamme wi-fi-toimintoa ja objektiivin säätörengasta, jollainen on Canon PowerShot S110:ssä.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
5x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
12800