Nikon COOLPIX P520

Nikon teki hyvän ensivaikutelman. Se käynnistyi 0,9 sekunnissa. Vaikka kamera on pieni, siinä on testin suurin näyttö, joka kallistuu ja kääntyy kaikkiin suuntiin.

#Kamerat #Nikon
8.0

Nikon teki hyvän ensivaikutelman. Se käynnistyi 0,9 sekunnissa. Vaikka kamera on pieni, siinä on testin suurin näyttö, joka kallistuu ja kääntyy kaikkiin suuntiin. Näyttö toistaa kirkkauden ja värit oikein. Elektronisen etsimen kuva on pieni ja rakeinen. Objektiivin polttoväli vaihtuu 24 milliä vastaavalta laajakulmalta 1000 milliin 3,3 sekunnissa. Terävyys on kuvan keskellä asiallinen, mutta kokonaisuutena terävyys ja yksityiskohdat kuuluvat testin vaatimattomaan päähän. Kameran heikkous on tarkennus, joka ei ole erityisen nopea eikä tarkka. Tämäntyyppisessä kamerassa se on paha puute. Monesta kuvasta tuli epäterävä, koska kuvanvakain ei ollut yhtä tehokas kuin testin parhaissa kameroissa. Värikohina-arvot ovat keskitasoa. Kamerassa on runsaasti automaattisia toimintoja. Se on testin ainoa kamera, jossa on gps-paikannin. Kun se on toiminnassa, se kuluttaa runsaasti akkua, joka on kapasiteetiltaan testin heikoin. Valikon rakenne on hyvä ja valikko kokonaisuutena selkeä. Käyttökytkimiä on melko runsaasti, niiden joukossa myös ohjelmoitava toimintopainike. Olisimme toivoneet, että ISO-herkkyyttä ja valkotasapainoa olisi päässyt säätämään suoraan. Zoomauskytkimiä riittää – yksi on laukaisimen vieressä ja toinen vasemman peukalon ulottuvilla.

Arvio

Gps on monelle tärkeä valintaperuste. Kuvien terävyys on melko vaatimaton. Syynä ovat objektiivi, tehoton kuvanvakain ja epätarkka tarkennus.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
18
Polttovälikerroin/optinen zoom
41,7x
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
7
Suurin ISO
6400