Nikon W300

Nikon COOLPIX W300

Nikonin uusi, iskunkestävä kamera sopii hyvin videokuvaamiseen. Pieni kamera sopii huonosti käteen, mutta Nikon on yrittänyt huomioida tämän.

#Kamerat #Nikon
8.3

Nikon COOLPIX W300 on Nikonin uusi kovanaamakamera, joka korvaa mallin AW130. Suurin uutuus on, että W300 tallentaa 4K-videota. Testasimme kameraa muun muassa kreikkalaisella Kreetan saarella. Erityisesti videokuvaus teki vaikutuksen. Värit ovat kylläiset, kontrasti hyvä ja yksityiskohdat toistuvat hyvin, kunhan herkkyys on alle ISO 800. Valokuvista kamera selviää suhteellisen hyvin. Värit ovat aavistuksen jyrkkiä. Samasta kohteesta saa ottaa useamman kuvan, ennen kuin kontrasti osuu kohdilleen. Kamera tallentaa vain jpeg-kuvia, eli kuvan heikkouksia ei voi paikata kuvankäsittelyssä. Tarkkuus on 15,9 megapikseliä kuten edeltäjässäkin. Muihin vastaaviin kameroihin verrattuna W300 on pieni. Siksi siitä on vaikea saada otetta. Onnistuimme pudottamaan kameran, mutta valmistaja lupaa sen kestävän pudotuksen 2,4 metristä. Painikkeet ovat pieniä ja lähekkäin. Erityisesti veden alla on vaikea muuttaa asetuksia. Eri kuvaustilojen välillä voi liikkua tarvittaessa kameraa ravistamalla. Toiminto kytketään päälle sivussa olevasta säätimestä. Kamerassa on gps, korkeus- ja syvyysmittari ja näytössä toimiva kompassi. Kameran kanssa voi sukeltaa 30 metriin. Laite kestää kymmenen asteen pakkasen. Sisäinen videokuvausvalo toimii lähikuvauksessa, ja salama toimii hyvin täytesalamana. Kamerassa on Blue­tooth ja wi-fi, joiden kautta voi siirtää kuvia puhelimeen. Optiikan puolella kamerassa on viisinkertainen optinen zoom, joka vastaa kuvakulmaltaan 24–120 mm:ä kinokoossa. Hitaasti liukuva zoom sopii videokuvaukseen. Sarjakuvaustoiminto tallentaa seitsemän kuvaa sekunnissa. Terävimmät kuvat saa, kun muistaa valita asetuksista Kohteen seuranta -toiminnon.

Arvio

Videokuva 4K-tarkkuudella on näyttävä. Syvyys- ja korkeusmittari ja elektroninen kompassi ovat näppäriä apuvälineitä.
Painikkeet ovat pieniä ja liian lähekkäin toisiaan. Valokuvien laatu ei juuri vakuuta. Akku kestää 280 kuvan ottamisen yhdellä latauksella.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
16
Polttovälikerroin/optinen zoom
120
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
7
Suurin ISO
6400