Nikon D3500

Nikonin pienin järjestelmäkamera on päivitetty, ja nyt sen käyttö muistuttaa kalliimpia malleja. Laatu on hieno, mutta oleellisissa asioissa on säästetty.

tekijä Välineopas #Kamerat #Nikon
8.8

Nikon D3500 on Nikonin pienin peilillinen järjestelmäkamera, ja 415 gramman painollaan se on myös kevein. Ominaisuudet ovat suunnilleen samat kuin edeltäjässä D3400:ssa. Pikku kameran tarkkuus on siis 24 megapikseliä, siinä on vain 11 tarkennuspistettä ja se ottaa viisi kuvaa sekunnissa.
D3500 suoriutuu tehtävästään edeltäjän tavoin oikein hyvin. Kuvanlaatu on loistava tässä hintaluokassa. Kuvista tulee teräviä, yksityiskohdat erottuvat ja valotus ja värien kylläisyys ovat hyvät. Kohina on hallinnassa ISO 6400:aan asti ja alkaa häiritä hieman ISO 12 000:ssa. Maksimia ISO 25 600:aa voi käyttää hätätapauksessa.
Ulkoisesti malli on muuttunut vain vähän. Muotoilu on sama kuin D5600:ssa, joten mukana on säätökiekko, joka muistuttaa hieman peilittömän Z-sarjan vastaavaa. Ote on syvempi, ja kamera onkin erittäin hyvä kädessä. Näyttö ei ole kääntyvä eikä kosketusherkkä, eikä kamerassa ikävä kyllä ole myöskään kennonpuhdistusta eikä tarkennusmoottoria. Viimeksi mainittu merkitsee sitä, että automaattitarkennusta ei ole, jos käytetään vanhempia objektiiveja, joissa ei ole tarkennusmoottoria, mikä muuten koskee myös suurempia Nikon-malleja. Jos kamera ostetaan paketissa, jossa on AF-P DX Nikkor 18-55 mm F3.5-5.6G VR, hinta on 549 euroa.
Kuvattaessa voidaan valita siluetti-, alasävy- tai miniatyyritehoste. Niitä voidaan käyttää, kun kuva halutaan jakaa esimerkiksi Instagramissa. Kameran Bluetooth-pohjaisella SnapBridge-tekniikalla kuvia on helppo siirtää älypuhelimeen. Sekä tehosteet että SnapBridge-tekniikka toimivat hyvin.

Conclusion

Mukava kamera, jossa on opastetut toiminnot uusia kuvaajia varten. Valotus on varma, ja hintaan nähden yksityiskohdat erottuvat hienosti.

Kamerassa ei ole tarkennusmoottoria eikä kennonpuhdistusta, ja käyttäjän pitää tulla toimeen myös ilman kääntyvää ja kosketusherkkää näyttöä.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon