Nikon D5

Canonin ja Nikonin uuden lippulaivan julkaisu tapahtuu yhtä varmasti kerran neljässä vuodessa kuin olympialaiset. Tällä kertaa Nikon ehti ensin D5-mallillaan.

tekijä Välineopas #Kamerat #Nikon
9.0

Nikon D5 tarjoaa pettämättömän turvallisuuden tunteen. Se on valmis kuvaamiseen, mitä tahansa tapahtuukin. D5 toimii entistä paremmin niin lehti-, toiminta- kuin luontokuvauksessa. Tarkkuus on 20,7 megapikseliä eli 31 prosenttia enemmän kuin D4:ssä. Tarkkuudesta on hyötyä erityisesti silloin, kun joutuu rajaamaan kuvia. Sarjakuvauksella voi ottaa 12 kuvaa sekunnissa niin, että automaattitarkennus toimii. Jos nostaa peilin ylös, luku on 14. Nämä ominaisuudet ovat toimintakuvauksessa korvaamattomia ja moninkertaistavat mahdollisuudet napakymppiin. Suurin ISO-herkkyys on 102 400, mutta laajenee aina 3 280 000 asti. Herkkyydellä ISO 102 400 kuva on vielä yllättävän hyvä. Kirkkauden ääripäihin ilmestyy kohinaa riippumatta siitä, kehittääkö jpeg-kuvat kamerassa vai raakakuvamuuntimessa. Suurimmat herkkyydet kannattaa jättää hätätilanteisiin. 4K-laatuista videota voi kuvata 29 minuuttia kerrallaan. Akku kestää 3780 kuvaa. Automaattitarkennus käyttää 153 tarkennuspistettä, joita ohjataan ensimmäistä kertaa erillisillä prosessorilla. Aivan kuten Canonin kameroissa, on automaattitarkennuksessa valittavana erilaisia tiloja kuten kasvojen tunnistus. Niitä ei kuitenkaan kannata käyttää, koska ne eivät ole yhtä tarkkoja kuin perinteinen tarkennus. Valotus ja värien toisto on D5:ssä erittäin hyvä. Yksityiskohtien toistossa runko kuitenkin häviää D810-mallille. Kuvanlaatu on erinomainen jopa tämän hintaluokan kameraan. Kennon tarkkuus on kohtalaisen pieni. Lehti-, luonto- ja toimintakuvaajalle nopeus ja kestävyys ovat kuitenkin tärkeämpiä arvoja.

Arvio

Ei ole oikeastaan mitään sellaista, mitä Nikonin uudella lippulaivamallilla ei pystyisi kuvaamaan. Kuvanlaatu on erinomainen. 4K-video on hyvä lisä.
Resoluutio ei ole kovin suuri. Vakuuttavan suuria ISO-herkkyyksiä, mutta suurimmilla niistä runsaasti kohinaa. Ei wi-fi:ä. Valikoita ei voi ohjata koskettamalla näyttöä.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
20,7
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
14
Suurin ISO
3.280.000