Nikon D5200

Nikon D5200 on viimeistelyltään ja materiaaleiltaan testin kärkeä, ja sen automaattinen tarkennus toimii hiljaisesti verrattuna esimerkiksi Canonin, Pentaxin ja Sonyn meluisaan tavanomaiseen tarkennusmoottoriin.

#Kamerat #Nikon
8.6

Nikon D5200 on viimeistelyltään ja materiaaleiltaan testin kärkeä, ja sen automaattinen tarkennus toimii hiljaisesti verrattuna esimerkiksi Canonin, Pentaxin ja Sonyn meluisaan tavanomaiseen tarkennusmoottoriin. Näyttö on kääntyvä, ja tietojen näyttöön on valittavana kuusi erilaista näyttötapaa, alkaen perinteisestä aina erittäin havainnolliseen graafiseen näyttöön, jossa näkyvät valotusaika, aukko ja herkkyys sekä tärkeimmät muut asetukset. Etsin on hyvä, mutta hiukan pienempi ja vähemmän kirkas kuin Canonin etsin, ja juuri etsinkuvan laatu on tärkeimpiä peilijärjestelmäkameran valintaperusteita. Kuvausergonomia on hyvä, mutta ISO-herkkyys ja valkotasapaino olisivat ansainneet omat painikkeensa. Toisen näistä voi kuitenkin liittää ohjelmoitavaan Fn-painikkeeseen. Kamera on pieni, mutta kuvausote on yhtä hyvä kuin testin muissa isoissa kameroissa.

Paljon tarkennuspisteitä

Tarkennusjärjestelmä on sama kuin mallissa D7000. Se on nopea ja tarkka, ja sen 39 tarkennuspistettä peittävät yli puolet kuva-alasta. D5200:ssa ei ole omaa tarkennusmoottoria, joten moottorittomat AF-objektiivit toimivat käsitarkeinteisina. Nikonin AF-S-objektiiveissa on tarkennusmoottori. Wi-fi-lähiverkkoliitäntä ja gps-paikannin ovat lisävarusteita.
Nikon on pikselimääriltään kaikissa järjestelmäkameraluokissa kärjessä, ja niin on myös tässä testissä, sillä vain Sonyssa on yhtä paljon eli 24 megapikseliä. Nikonin yksityiskohtien toisto on erinomainen. Pakettiin kuuluvan 18–55 millin objektiivi voisi kuitenkin olla parempikin. Värintoisto on useimmiten hyvä, mutta keinovalossa kuviin tulee usein heikko lämmin vivahde. Käsin valittu valkotasapaino on epätarkka, mutta sitä ei moni käytä, ja raakakuvia kuvattaessa saadaan cmos-kennon koko suorituskyky käyttöön. Vaikka pikselimäärä on suuri, kohina on hyvin hallinnassa vielä herkkyydellä ISO 6400. Kahta suurinta herkkyysarvoa kannattaa välttää, mutta niitä ei suosittele Nikonkaan, sillä kamerassa niiden nimityksenä on Hi1 ja Hi2 eikä tarkka ISO-arvo. D5200 on hyvä portti isoon Nikon-järkkäriin, mutta hiukan kalliimpi kuin EOS 650D. Kiinnostava vaihtoehto on markkinoilta D7100-mallin tieltä väistyvä D7000. Se on monipuolisempi kamera ja sitä saa jo tarjoushintaan monista liikkeistä.

Arvio

D5200 on muotoilun, viimeistelyn ja varustetarjonnan ansiosta kiinnostava kamera. Heikkoudet löytyvät värintoistosta ja kalliihkosta hinnasta.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
25
Suurin ISO
25600