Nikon D600

Vaikka D600 on testin halvin, sitä ei huomaa. Muotoilu ja materiaalit ovat laadukkaita, näyttö on 3,2-tuumainen ja kameran vasemmalla puolella on joukko painikkeita, jotka EOS 6D:stä puuttuvat. Nikon D600 on saatavana noin 2400 euron pakettina, jonka objektiivi on 24–85 mm F3,5–4,5 VR.

#Kamerat #Nikon
9.0

Vaikka D600 on testin halvin, sitä ei huomaa. Muotoilu ja materiaalit ovat laadukkaita, näyttö on 3,2-tuumainen ja kameran vasemmalla puolella on joukko painikkeita, jotka EOS 6D:stä puuttuvat. Nikon D600 on saatavana noin 2400 euron pakettina, jonka objektiivi on 24–85 mm F3,5–4,5 VR. Langaton wi-fi-verkkoliitäntä ja gps-paikannus ovat mahdollisia lisävarusteiden avulla. SD-muistikorttipaikkoja on kaksi. Kameran salamaa voi käyttää täytevalona ja salamalaitteita ohjaavana pääsalamana. D600 ei ole ammattikamera niin kuin D800, ja etsimen vasemmalla puolella olevalla valitsimella voidaan valita myös aihekohtaiset ohjelmat ja täysautomaattinen toiminta. Tarkennus on yhtä nopea kuin D800:ssa, mutta tarkennuspisteiden määrä ja niiden kattama alue ovat jonkin verran pienemmät. Tarkennuspisteitä on toki paljon enemmän kuin Canonin EOS 6D -mallissa. Tarkennustavan voi kummassakin Nikonissa valita nopeasti, samoin käytettävän tarkennuspisteen. Aikaisemmin arvioimme akun keston huonoksi, mutta testikameran akussa riitti virtaa hyvin. Nikonin valikkojärjestelmä on laaja eikä niin hyvin jäsennelty kuin Canonin vastaava. 24–85-millinen objektiivi piirtää terävästi. Laajakulmaisimmalla 24 millin polttovälillä esiintyy reilusti tynnyrivääristymää. Se on 35 millin tienoilla muuttunut tyynyvääristymäksi, joka jatkuu sitten 85 millin polttovälille asti. Kameran ohjelmisto vähentää mutta ei poista vääristymää kokonaan. Nikonilla on parempiakin objektiiveja, kuten 24–70 mm F2,8, mutta sen hintakin on toista luokkaa. Yksityiskohtien toisto on luokkaa parempi kuin Nikonin APS-C-kameroissa. Valotusautomatiikka toimii johdonmukaisesti ja pyrkii varjelemaan huippuvalojen sävyjä puhkipalamiselta. Varjot ovat tummia, ja olisimme toivoneet, että automaattinen kontrastintasaus olisi tehnyt ne vaaleammiksi. Tässä suhteessa Canon ja Sony ovat parempia.

Erinomainen video

Suurilla herkkyyksillä D600 on hiukan hienorakeisempi kuin D800, mutta kumpikin on Canoneja rakeisempia etenkin herkkyyden ollessa ISO 6400 tai suurempi. Videon laatu on erittäin hyvä. Videokuva on terävä, mutta ei liioitellun terävä. Ääniominaisuudet ovat hyvät, sillä äänitystasoa voi säätää käsin, ja sen lisäksi kamerassa on liitännät mikrofonille ja kuulokkeille.

Arvio

D600 on pienellä erolla paras edullinen kinokoon kamera juuri nyt. Sekä valokuvien että videokuvan laatu on erinomainen.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
24,2
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,0x
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
5,5
Suurin ISO
25600