Nikon D610

D610 on hyvä kamera, ja sillä on ilo kuvata. Kokonaisuutena se jäi hiukan Canonin taakse, mutta on kuitenkin hyvä lähtökohta Nikon-järjestelmälle.

#Kamerat #Nikon
8.8

D610:n erottaa edeltävästä D600:sta vain uusi suljin. Runko on hiukan kalliimpi kuin Canon EOS 6D, mutta pakettiobjektiivi on edullinen, ja kuvausvalmis Nikon D610 -varustus maksaa halvimmillaan noin 2100 euroa eli hiukan vähemmän kuin vastaava 6D-yhdistelmä. Nikonin rungot ovat aina olleet kuvausergonomialtaan erinomaisia, ja D610 jatkaa samaa linjaa. Käyttökytkimet ovat samanlaiset kuin Nikonin muissa saman tason kameroissa. Kameran päällä on pyöritettävä ohjelmanvalitsin, kun Nikonin ammattirungoissa sen tilalla on toimintopainikkeita. Nikonissa on sisäinen salama, joka on hyödyllinen, kun halutaan pehmentää varjoja lähietäisyyksiltä. Sillä voidaan myös ohjata erillisiä salamalaitteita. Nikonilla kinokoon tunnus on FX ja APS-C-koon tunnus DX. D610:ssä voi käyttää myös DX-objektiiveja. Tällöin kamera rajaa kuvan automaattisesti APS-C-kokoon. Hyödyllinen ominaisuus on myöskin se, että kamerassa on kaksi SD-korttipaikkaa. Näyttö ja etsin ovat kookkaita, ja niissä on runsaasti kuvaustietoa. Valikkojärjestelmä on monipuolinen.

Kun avaa kuvat tietokoneessa, ei tyytymättömyyteen ole syytä. Värintoisto on hyvä, samoin yksityiskohdat, ja kuvanlaatu riittää ammattikäyttöönkin. Yksityiskohtien ja värien toistossa kamera ei kuitenkaan saavuta aivan samaa tasoa kuin EOS 6D ja Sony a7, ja näissä suhteissa D610 on vain hiukan parempi kuin parhaat APS-C-kamerat. Syynä on osittain kohina, jossa Nikon on herkkyydestä ISO 6400 alkaen huonompi kuin muut kinokoon kamerat.

Valitse objektiivi harkiten

Pakettiobjektiivin polttoväli on 24–85 mm. Se on edullinen, mutta vinjetointia on enemmän kuin kamera pystyy korjaamaan, ja terävyydessäkin on toivomisen varaa. Jos budjetti vain sallii, parempi valinta on AF-S Nikkor 24–120 mm F4 tai kallis ammattilaisobjektiivi AF-S Nikkor 24–70 mm F2,8.
Tarkennus on nopea ja tarkka. Tarkennuspisteitä on 39 eli kolme kertaa enemmän kuin Canon EOS 6D:ssä, mutta tarkennuspisteet voisivat peittää suuremman osan kuva-alasta. Nyt ne peittävät vajaan kuudenneksen. D610 on tasapainoinen kokonaisuus, jonka moni ammattilainenkin kelpuuttaisi kuvausvälineekseen. Se on hyvä valinta sille, jolle Nikon-järjestelmä on jo tuttu. Wi-fi ja gps ovat saatavana vain lisävarusteina.

Arvio

D610 on hyvä kamera, ja sillä on ilo kuvata. Kokonaisuutena se jäi hiukan Canonin taakse, mutta on kuitenkin hyvä lähtökohta Nikon-järjestelmälle.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
24,7
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,0
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
6,0
Suurin ISO
25.600