Nikon D7100

D7100 on Nikonin APS-C-kennoisten harrastajakameroiden uusi huippumalli ja ottaa siten puoliammattilaistasoa olevan D300S-mallin paikan.

#Kamerat #Nikon
8.9

D7100 on Nikonin APS-C-kennoisten harrastajakameroiden uusi huippumalli ja ottaa siten puoliammattilaistasoa olevan D300S-mallin paikan. Kamerassa on samantasoiset kosteudelta ja pölyltä suojaavat tiivisteet kuin mallissa D800. SD-korttipaikkoja on kaksi, ja toisen niistä voi varata jatkuville varmuuskopioille tai tallentaa toiselle kortille raakakuvat ja toiselle niiden jpeg-versiot. Tarkennus toimii nopeasti ja tarkasti. Järjestelmässä on 51 tarkennusanturia, ja valinta niiden välillä on nopeaa ja helppoa. Kuvausnopeus on helppo valita, etsin näyttää sata prosenttia kuva-alasta ja näyttökin antaa tarkan kuvan siitä, millainen kuvasta tulee. Joidenkin mielestä se on puute, että näyttöä ei voi kallistaa ja kääntää, mutta toisaalta 3,2 tuuman näyttö on testin suurin paitsi kooltaan myös pistetarkkuudeltaan. Kameran heikoin puoli on valikkojärjestelmä. Ensiesittelynsä aikaan se oli vielä hyvä, mutta nykyisin se ei ole selkeydessä enää parhaiden kilpailijoiden tasolla. Valkotasapainon säätäminen käsin on edelleen vähän hankalaa, ja kun säätö on kerran tehty, se ei ole tarkka. Näistä miinuksista huolimatta kamera saa näytön ja käyttöergonomian ansiosta hyvän käyttömukavuusarvosanan. Suurin kuvausnopeus on normaalisti kuusi kuvaa sekunnissa. Esimerkiksi urheilukuvauksessa voidaan käyttää asetusta, jossa kuvausnopeus sekunnissa on yhtä kuvaa suurempi. Tällöin kuvat ovat rajattuja rajauskertoimella 1,3 ja objektiivin kuvakulma on vastaavasti hiukan kapeampi, mistä taas voi urheilukuvauksessa olla hyötyäkin. Toinen hyödyllinen piirre on mahdollisuus ohjelmoida automaattinen herkkyyssäätö niin, että sen yhteydessä käytetään tavallista lyhyempiä tai pidempiä valotusaikoja.

Huippuluokan yksityiskohdat

Jpeg-kuvien värejä, kontrastia ja terävyyttä kannattaa säätää, sillä kameran vakioasetukset tuottavat väreiltään ja terävyydeltään hyvin hillittyjä kuvia. Kuvakennon 24 megapikselin tarkkuus on tämän luokan suurin ja yksityiskohtien toisto testin paras. Värintoistossakin vain Samsung on parempi. Kohina-arvoiltaan Nikon on keskitasoa, ja alhaisilla ISO-herkkyyksillä sitä parempia ovat esimerkiksi Panasonic ja Samsung. Vaikka D7100 on testin kallein, se tarjoaa hinnalleen erinomaisen vastineen, ja siksi sen hintapisteet ovat testin korkeimmat.

Arvio

D7100 on kuvanlaadultaan erinomainen. Toimintojen nopeudessa ja tehokkuudessa se on luokan paras. Kokonaisuutena selvä testivoittaja.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
7
Suurin ISO
25600