Nikon D7100

Nikon D7100 sopii käsiin kuin valettu, ja pakettiobjektiivi käsittää käytännöllisen alueen 18–105 mm.

#Kamerat #Nikon
9.1

Nikon D7100 sopii käsiin kuin valettu, ja pakettiobjektiivi käsittää käytännöllisen alueen 18–105 mm. Kameraan tuo ammattimaista tuntua iso 3,2 tuuman näyttö, joka toistaa värit ja valoiuuden oikein, sekä kaksi SD-korttipaikkaa. D7100:ssa on myös kirkas ja teräväkuvainen prismaetsin. Halvempien mallien etsimet näyttävät pienemmän osan kuva-alasta, ja lisäksi prisma on korvattu peileillä. Kuvanlaadussa on kaksi asiaa, joita arvostamme. Ensinnäkin kameran yksityiskohtien toisto on erinomainen. Vaikka pikselimäärä on sama kuin Nikonin halvemmissa malleissa, yksityiskohtien toisto on selvästi parempi, mikä johtunee siitä, että tässä kamerassa kennon edessä ei ole alipäästösuodinta. Toinen arvostamamme seikka on valotusautomatiikan luotettava toiminta. D7100 valotti oikein sellaisetkin hankalat kohteet, joissa oli isoja vaaleita pintoja. Erinomainen suoritus. Kun automaattinen tarkennuskin toimii erittäin hyvin, voi tällä kameralla odottaa saavansa aikaisempaa enemmän teknisesti onnistuneita kuvia. Myös kuvien kontrastin- ja värintoisto on erinomainen. Yleensä kameroissa kannattaa käyttää suuremman värikylläisyyden tuottavaa Vivid-asetusta, mutta D7100:n kuvat ovat vakioasetuksinkin värikylläisiä. Vivid-asetusta käytettäessä värit ovat hyvin voimakkaat.

Tarkka ja nopea tarkennus

Pakettiobjektiivi on laadukas, ja kamera korjaa sen vääristymän. Videokuvan laatu on hyvä, ja kamerassa on liitännät sekä mikrofonille että kuulokkeille, ja äänitystasoa voi säätää. Kameran ja perusobjektiivin paketti maksaa noin 1250 euroa.
Normaaliasetuksin suurin kuvausnopeus on kuusi kuvaa sekunnissa. Lisäksi käytössä on asetus, jossa kuva on pienempi – rajauskerroin on 1,3 – ja kuvausnopeus seitsemän kuvaa sekunnissa. Tätä vauhtia kamera jaksaa seitsemän kuvan verran, ja sitten vauhti hidastuu. Tarkennus toimii nopeasti ja tarkasti vähässäkin valossa. Tarkennuspisteitä on 51, ja ne peittävät suurimman osan kuvasta. Kamerassa on tarkennusmoottori, joten automaattinen tarkennus toimii myös käytettäessä sellaisia vanhempia Nikonin AF-objektiiveja, joissa ei ole omaa tarkennusmoottoria. Kameran tiivisteet ovat samaa tasoa kuin kinokokoisessa mallissa D800, mutta pakettiobjektiivin säänkestävyys ei ole samaa tasoa.

Arvio

D7100:n kuvanlaatu on erinomainen. Lisäksi sen suunnittelussa on painotettu perinteisiä hyveitä, kuten nopeutta ja käyttömukavuutta.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
24,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
6,0
Suurin ISO
25.600