Nikon D7100

Jos hyväksyy pienemmän kuvakoon, jolloin kuvakulma pienenee kertoimella 1,3, kameran suurin kuvausnopeus on seitsemän kuvaa sekunnissa.

#Kamerat #Nikon
9.0

Parasta D7100:ssa on se, että siinä ei ole pahoja puutteita. Se on pieni ja kevyt, mutta siinä on 3,2 tuuman näyttö, kaksi SD-korttipaikkaa ja kaikki ne ominaisuudet, jotka on totuttu näkemään tämän hintaluokan kameroissa tai itse asiassa kalliimmissakin. Tarkennus toimii luotettavasti. Tarkennuspisteiden valinnan ja seurantatarkennuksen monipuolisuuden hyödyntäminen vaatii harjaannusta. D7100 sopii käsiin hyvin, ja käyttökytkimet ja valitsimet on sijoitettu järkevästi. Etsinkuva on terävä ja muutenkin hyvä, ja etsimeen saa halutessaan apulinjat, jotka auttavat pitämään horisontin suorassa. Kuvanottotavan valitsimessa Q tarkoittaa hiljaista laukaisua; se hiljentää laukaisuääntä puolella ja sopii erilaisiin esityksiin ja hiljaisuutta vaativiin juhlatilaisuuksiin. Kameran huonoihin puoliin kuuluu vaatimaton kuvausnopeus eli vain kuusi kuvaa sekunnissa sekä se, että näyttöä ei voi kallistaa eikä kääntää. Wi-fi-verkkoyhteys ja gps-paikannus edellyttävät lisävarusteiden hankkimista.

Halvalla lähtee

Jos hyväksyy pienemmän kuvakoon, jolloin kuvakulma pienenee kertoimella 1,3, kameran suurin kuvausnopeus on seitsemän kuvaa sekunnissa. D7100:n kuvanlaatu kuuluu luokan parhaisiin, ja 24 megapikselin kuvassa on erittäin runsaasti yksityiskohtia ja sävyjä. Vakioasetuksia käytettäessä kamera terävöi kuvaa melko hillitysti, mutta jälkikäsittelyssä voi korostaa yksityiskohtia, etenkin jos kuva on tallennettu raakakuvana. Kontrastia, terävyyttä ja värintoistoa voi säätää muista Nikoneista tutulla Picture Control -toiminnolla, joka sekin käsittelee kuvatiedostojen yksityiskohtia varovasti ja ottaa huomioon esimerkiksi kasvot. Liian voimakkaat säädöt pilaavat nimittäin helposti kasvojen sävyt. Jos aiotaan kuvata samanaikaisesti runsaasti raakakuvia ja jpeg-kuvia, tarvitaan nopea SD-kortti, jotta kameran puskurimuisti ei täyttyisi. Värintoisto on miellyttävä, joskin hieman lämmin. Värintoiston voi säätää mieleisekseen. Kohina on hyvin hallinnassa. Jos haluaa välttää rakeisuutta, kannattaa käyttää enintään herkkyyttä ISO 3200.
D7100 hyvä ostos nykyiseen 900 euron hintaan. Paketti, johon kuuluu Nikkor AF-S 18–105 mm, maksaa 1100 euroa. Kokeilussa oli myös Nikkor AF-S 18–140 mm, jonka polttovälialue tekee 1250 euron paketin harkinnan arvoiseksi.

Arvio

Nikon D7100 lähes kaksi vuotta julkistuksen jälkeen vielä luokan parhaita. Kaupoissa on nyt edullisia tarjouksia sekä rungosta että paketeista.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
24,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
6
Suurin ISO
25.600