anm_nikonD850_01

Nikon D850

Tässä on Nikonin toistaiseksi paras yleiskäyttöön tarkoitettu kinokoon kamera. Pikselit riittävät kaikkiin tarkoituksiin ja nopeus urheilukuvaukseen, ja käyttö sujuu kuin tanssi.

tekijä Välineopas #Kamerat #Nikon
9.0

Nikon D850 -kameran tarkkuus on 45,4 megapikselin ansiosta yli kaksinkertainen verrattuna suurempaan ja kalliimpaan D5:een. Lisäksi uutuudessa on sama loistava automaattitarkennus kuin D5:ssa. D850 on ensimmäinen Nikonin järjestelmäkamera, jossa on taustavalaistu kinokoon kenno ja siinä moiré-ilmiön poisto. Kamerassa on 3,2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, ja tärkeimmät säätöpainikkeet on valaistu. Tarkennuspisteet on helppo asettaa tarkasti joy­stickin avulla, ja kaiken kaikkiaan kameralla työskentely on ilo. Ergonomia on lähellä täydellistä, näyttö toistaa näkymän täydellisesti, automaattitarkennus on helppo ja nopea asettaa kohdalleen ja painikkeet toimivat erittäin täsmällisesti.
Seitsemän kuvaa sekunnissa on useimmissa tapauksissa riittävän suuri nopeus. MB-D18-akkukahvalla, joka käyttää D5:n akkua, huippunopeus nousee yhdeksään kuvaan sekunnissa. Jos D5-akkua ei vanhastaan ole käytössä, täytyy akkukahvan ja akun lisäksi hankkia muun muassa uusi laturi. Jotta nopeuden saa nostettua suurimmilleen, rahaa kuluu lisälaitteisiin noin 830 euroa.
Kuvanlaatu on erinomainen, varsinkin jos valitaan paras jpg-laatu, jonka tiedostokoko on noin 20 megatavua. 45,4 megapikseliä mahdollistavat sekä suurikokoiset tulosteet että rajauksen. Valotus toimii varmasti, ja jpg-kuvien värit ja terävyys ovat hyvät kaikissa valaistus­oloissa. Kohina on hyvin hallinnassa ISO 12 800:een asti ja myös huippulukemaa ISO 102 400 voi käyttää tarvittaessa. D850 selviää edeltäjänsä tavoin ilman alipäästösuodinta. Yksityiskohtien toisto on huippuluokkaa ja ylittää selvästi Nikonin nopeamman, 20,7 megapikselin D500:n.

Conclusion

Fantastinen, viimeistelty unelmakamera ammattilaisille sekä harrastajille, joiden
budjetissa on varaa. Erinomainen kuvanlaatu ja hyvä automaattitarkennus.
Nikon painottaa, että nopeuden voi nostaa seitsemästä yhdeksään kuvaan
sekunnissa, mutta se vaatii yli 800 euron arvosta lisälaitteistoa.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
46
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
9
Suurin ISO
102400