Nikon Z 6

Pienempi Nikonin kahdesta uudesta peilittömästä kinokoon kamerasta ei jää jälkeen isostaveljestä. Tärkeissä asioissa se jopa ylittää paljon kalliimman Z 7:n.

#Kamerat #Nikon
9.1

Nikon Z 6 ja Z 7 ovat Nikonin ensimmäiset peilittömät järjestelmäkamerat, joissa on kinokoon kenno. Z 6 on noin 1400 euroa halvempi kuin isoveli, jonka tarkkuus on myös selvästi suurempi.
Z 6:n 24,3 megapikseliä riittävät kuitenkin useimpiin tilanteisiin, ja vähemmistä pikseleistä on myös etua. Yksittäiset pikselit ovat Z 6:ssa isommat, minkä vuoksi Z 6 selviää Z 7:ää paremmin suurista ISO-herkkyyksistä. Herkkyydeksi voi siis valita 6400:n sijaan esim. 12 800, eikä kohina lisäänny. Kuvat vievät myös vähemmän tilaa, joten Z 6 kykenee ottamaan 12 kuvaa sekunnissa, kun Z 7 yltää yhdeksään. Molemmat kuvaavat 4K-videota.
Ulkoisesti Z 6 on identtinen Z 7:n kanssa, valikko ja säädöt ovat samanlaiset. Näyttö ja etsin ovat markkinoiden parhaimpia ja suurimpia, ja automaattitarkennus on loistava. Täys­automaattitarkennus on varma, ja automaattitarkennus seuraa liikkuvaa kohdetta niin kauan kuin se pysyy etsimessä. Kamerassa on 273 tarkennuspistettä, jotka jakautuvat suurimpaan osaan kuva-alasta ja jotka valitaan joystickillä.
Kokeilimme Z 6:ta 24–70 mm F4:lla sekä 35 mm F1,8:lla ja 50 mm F1,8:lla, jotka on tehty Z-järjestelmään. Nikonin peilillisten objektiiveja voi käyttää FTZ-sovittimella, ja Z 6:n kennossa on loistava kuvavakain, joka toimii kaikkien objektiivien kanssa.
Valotus on varma, ja valotuksenkorjausta tarvitaan vain harvoin. Yksityiskohtien ja värien toisto on mainio. Kohinaa alkaa näkyä vasta ISO 25 600:lla, ja ISO 102 400 se alkaa häiritä, mikä on huippusuoritus. Z 6:n saa pakettina 24–70-millisen kanssa 3100 eurolla, mikä on juuri nyt paras vaihtoehto niille, jotka haluavat siirtyä Nikon Z -sarjan käyttäjiksi.

Arvio

Edullinen hinta, hyvä kuvanlaatu ja mahdollisuus ottaa 12 kuvaa sekunnissa tekevät Z 6:sta vetovoimaisemman kuin selvästi kalliimpi isoveli.

Automaattitarkennus on hyvä mutta niin nopea ottaa käyttöön kuin monissa Nikonin peilillisissä, joista voi nopeasti valita esimerkiksi jatkuvan tarkennuksen.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
24,3
Polttovälikerroin/optinen zoom
1
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
12
Suurin ISO
204.800