Nikon Z 7

Nikon on pitkän valmistelun jälkeen esitellyt ensimmäisen peilittömän kinokoon järjestelmäkameransa. Se on hieno avaus, mutta vakuuttaako se kokeneet Nikon-käyttäjät?

#Kamerat #Nikon
9.0

Nikon Z 7 -kameran kuvanlaatu on lähellä peilillisen D850:n laatua. Värit ovat hienot, dynaaminen alue laaja ja yksityiskohtien toisto erinomainen kennon 45,4 megapikselin ansiosta. Kuvanlaatunsa puolesta Z 7 on siis ehdottomasti asteikon yläpäässä. Heikossa valossa kohinaa alkaa esiintyä ISO 6400:ssa, ja selvää se on ISO 25 600:ssa.
Automaattitarkennus toimii hienosti 24–70 mm:n pakettiobjektiivilla, joka on tehty kameran uuteen Z-kiinnitykseen sopivaksi. Vaikutuimme toden teolla, kun liitimme kameraan Nikon AF-S 500 mm:n, jossa on F-kiinnitys ja joka siksi vaatii FTZ-sovittimen. Otimme jatkuvalla automaattitarkennuksella kuvasarjan 5,5 kuvan sekuntinopeudella autosta, joka ajoi kohti 80 kilometrin tuntinopeudella. Kaikki 20 kuvaa olivat käyttökelpoisia ja suurin osa täysin tarkkoja. Automaattitarkennus on siis saatu yhtä hyväksi kuin Nikonin erinomaisissa peilillisissä. 5,5 kuvaa sekunnissa ei kuulosta paljolta, mutta se vastaa sitä, mihin muut saman tarkkuuden kamerat yltävät. Kuvausnopeuden saa nostetuksi yhdeksään kuvaan sekunnissa, mutta silloin etsinkuva ei päivity, joten nopeudesta ei juuri ole hyötyä. FTZ-sovittimella voidaan käyttää useimpia Nikonin peilillisiin kameroihin tarkoitettuja F-objektiiveja, ja koska
Z 7:ssä on oma kuvanvakain, täräykset eivät haittaa millään objektiiveilla.
Z 7 on selvästi pienempi kuin Nikonin peililliset kinarit. Se painaa vain 675 grammaa, kun D850 painaa 1005 grammaa. Valikkojärjestelmä on suurin piirtein sama, näyttö on 3,2-tuumainen, ja peilillistä pienemmän kameran painikkeet on sijoiteltu siten, että Nikon-käyttäjät tuntevat olonsa kotoisaksi.

Arvio

Selvästi pienempi ja kevyempi kuin Nikonin peililliset kinokoon kamerat, mutta kuvanlaatu on yhtä erinomainen ja automaattitarkennus yhtä hyvä. Kameraan menee vain XQD-kortti, joka on suurempi kuin SD-kortti ja vaatii erityisen kortinlukijan. Hinta oli esittelyn aikaan kalliimmasta päästä.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
45,4
Polttovälikerroin/optinen zoom
1x
LCD-näyttö
3,2
Kuvaa/sekunti
9,0
Suurin ISO
102.400