Olympus Pen E-P5

E-P5 on Olympuksen Pen-sarjan huippumalli. Se on melko kallis, kun otetaan huomioon, että siinä ei ole etsintä.

#Kamerat #Olympus
8.0

E-P5 on Olympuksen Pen-sarjan huippumalli. Se on melko kallis, kun otetaan huomioon, että siinä ei ole etsintä. Kameran runko on vankkarakenteinen, ja etupuolen kirjaimet on kaiverrettu metallipintaan eikä vain painettu. Kun kameran ottaa käteensä, tuntee todella pitelevänsä huippulaitetta, kunnes siihen kiinnittää pienen, muovisen pakettiobjektiivin, jonka polttoväli on 14–42 mm. E-P5:n rungon värivaihtoehdot ovat musta, hopea ja valkoinen. Paketti, johon kuuluu edellä mainittu objektiivi, maksaa noin 1100 euroa. Tosin liikkeissä on monenlaisia muitakin pakettitarjouksia. Kameran kuvausergonomia on hyvä. Oikealla peukalolla ja etusormella pyöritetään kahta valitsinkiekkoa. Niitä on helppo käyttää. Sen sijaan siihen oli vaikeampi tottua, että vipukytkimellä valitaan kahden eri säätöryhmän välillä. Jos käyttää yleensä samoja asetuksia, tällä ei ole kovin suurta merkitystä, ja silloin kameran käyttö sujuu ongelmitta.
Kamerassa on kosketusnäyttö. Se toimii haluttaessa niin, että kun näyttöä koskettaa, kamera tarkentaa kosketuskohtaan ja ottaa kuvan. Toistossa kuvia voidaan selata näyttöä koskettamalla. Käyttömukavuutta lisää se, että näytön voi kallistaa vaakasuoraan ylös ja 45 astetta alas. Kamerassa on esiinponnahtava salama sekä varusteluisti, johon voi liittää salamalaitteen. Olympuksen kohina-arvot ovat hyvät, ja vielä herkkyys ISO 12 800 on käyttökelpoinen. Värit ovat miellyttävät, eivätkä ne parantuneet, kun valkotasapaino säädettiin itse.
Valotusautomatiikka toimii luotettavammin kuin esim. Canonin ja Sonyn testikameroissa. Yksityiskohtien määrä riittää hyvin A4-kokoisiin kuviin, mutta ei kuitenkaan ole esim. Nikon D7100:n tasoa.

Tehostesuotimia

Yksi hauska Olympus-ominaisuus on mahdollisuus käyttää niinkutsuttuja taidesuotimia. Näillä tehosteilla voidaan lisätä tylsänkin kuvan kiinnostavuutta. Muiden merkkien vastaavat suotimet eivät ole pääse Olympuksen tasolle. Kameralla voidaan myös harrastaa intervallikuvausta. Videokuvan laatu on hyvä, mutta sisäinen mikrofoni on herkkä tuulelle. Erillisen mik- rofonin liittämiseksi tarvitaan Olympuksen mik- rofonisarja, jonka varustuksena on myös mikrofoni. Kamerassa on langaton wi-fi-verkkoliitäntä, jonka avulla kuvia voidaan siirtää langattomasti sekä ohjata kameraa älypuhelimella.

Arvio

E-P5 on tyylikäs kamera, jonka valitseminen on myös tunnekysymys. Erinomaiset värit. Hintaan nähden esim. Panasonic GX7 on järkevämpi valinta.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
2,0x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
9,0
Suurin ISO
25.600