Olympus PEN E-PL10

PEN-sarja kuuluu pienimpiin peilittömiin järjestelmäkameroihin, mutta ison otekahvansa ja hyvän peukalotukensa ansiosta se sopii hyvin käteen.

tekijä Välineopas #Kamerat #Olympus
8.2

PEN-sarja kuuluu markkinoiden pienimpiin peilittömiin järjestelmäkameroihin, mutta ison otekahvansa ja hyvän peukalotukensa ansiosta se sopii hyvin käteen. Säätökiekot toimivat pehmeästi ja vakaasti, mistä muut merkit voisivat ottaa oppia. Kamerassa ei ole etsintä, ja meidän oli vaikea hahmottaa kohdetta ja valotusta näytöltä auringonpaisteessa. Kääntyvä näyttö on kosketusherkkä, joten tarkennuskohta oli helppo asettaa sormella, mutta ikävä kyllä valikkoa voi käyttää vain rajallisesti näytöltä. OK-painikkeen painallus tuo kuitenkin nopeasti pääsyn tärkeimpiin asetuksiin, muun muassa ISO- ja tarkennusvalintoihin.

Kameran automaattitarkennuksessa on 121 tarkennuspistettä, mikä on tässä luokassa melko vähän, mutta tarkennus reagoi nopeasti ja varmasti. Kamerassa on kasvojen- ja silmäntunnistus, jotka eivät kuitenkaan ole Sonyn ja Canonin tasolla. Äänettömässä tilassa kamera ottaa 14,1 kuvaa sekunnissa, ja mekaanisella sulkimella lukema putoaa 8,6:een. Sekin on mainio nopeus.

Pieni Four Thirds -kenno toistaa pienillä ISO-lukemilla yksityiskohdat hyvin mutta ei vakuuttavasti. Kohinaa on selvästi jo ISO 6400:lla. Valotusta piti usein rukata, jottei kuvista tulisi liian tummia.

E-PL10:ssä on 31 taidesuodinta sekä kuvatyylejä, joita voi käyttää ennen kuvien jakamista esim. Instagramissa. Kamera on tarkoitettu erityisesti tyylitietoisille, jotka haluavat pienen järjestelmäkameran, jonka taso riittää sosiaaliseen mediaan mutta ei tosiharrastajille. Tarjolla on samaan hintaan hieman suurempia kameroita, joissa on parempi kuvanlaatu sekä kehittyneempi tarkennus ja etsin.

Conclusion

Kamera on tarkoitettu erityisesti tyylitietoisille, jotka haluavat pienen järjestelmäkameran, jonka taso riittää sosiaaliseen mediaan mutta ei tosiharrastajille.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
2,0x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
14,1
Suurin ISO
25.600