Olympus PEN E-PL7

E-PL7 on tyylikäs peilitön järjestelmäkamera, jossa on vankka metallirunko ja wi-fi, jonka ansiosta kameraa voi hallita älypuhelimella. Tarkennuksessa on parantamisen varaa.

#Kamerat #Olympus
8.1

Olympus on omaksunut PEN-mallistossaan retrotyylin. Malliston E-PL5:n korvaa nyt E-PL7. Sen näyttö esittää kuvat 3:2-suhteessa eikä kuten aikaisemmin 16:9-suhteessa, joka ei sovi valokuvien esittämiseen. E-PL7 on myös muotoiltu neliskanttisemmaksi, mikä on parantanut käyttömukavuutta. Olisimme toivoneet lisää pikanäppäimiä, koska on ärsyttävää kahlata valikoissa herkkyyden ja valkotasapainon kaltaisten perusasioiden vuoksi. Kameran päällä olevalla uudella valintakiekolla hallitaan valotusajan ja aukon kaltaisia toimintoja helposti. Suljin on moniin muihin kameroihin verrattuna äänekäs. Automaattitarkennusjärjestelmällä oli vaikeuksia, jos kuvassa oli vähänkin liikettä, eikä se aina tarkentanut juuri siihen kohtaan, minne piti. Kamerassa on yhteensä 81 eri tarkennuspistettä, ja se on parhaimmillaan, kun käytetään Touch-fokusta, jossa tarkennuskohta valitaan suoraan näytöltä sormella osoittamalla.

Helppoa langatonta hallintaa

Kamerassa on wi-fi-liitäntä, ja sitä voidaan hallita erinomaisella Olympus Image -sovelluksella. Olympus E-PL7:n värit ovat lämpimät, mutta vaikeissa valaistusoloissa esiintyy taipumusta ylivalotuksen suuntaan. Yksityiskohtien toisto on tyydyttävää tasoa, ja voimakkaan kohinanvaimennuksen ansiosta rakeisuutta ei juuri näy herkkyydellä ISO 3200. Yksityiskohtien toisto on parasta, kun pysytään ISO 800:n alapuolella. Hintaan kuuluu 14–42 mm F3,5–5,6 pakettiobjektiivi. Sen piirto on kuvan keskellä terävää, mutta kulmissa näkyy pehmeyttä. Kolmituumaisen näytön tarkkuus on 1 037 000 pikseliä. Kääntyvä kosketusnäyttö on hiukan epäselvä auringonvalossa. Olympuksella on tällä hetkellä tuotannossa 18 Micro Four Thirds -objektiivia, mutta sovitinta käyttämällä kameraan voidaan kiinnittää myöskin kaikki Four Thirds -objektiivit, eli käytössä on yhteensä kuusikymmentä objektiivia. Kamerassa ei ole sisäistä salamaa, mutta sen mukana tulee pieni salamalaite.

Arvio

Olympus E-PL7 on helppokäyttöinen ja tarjoaa monia käsisäätöisiä toimintoja. Kuvanlaatu ja värit ovat varsin hyvät, yksityiskohtien toisto tyydyttävää ja kohina hyvin pientä aina herkkyyteen ISO 3200 saakka. Pakettiobjektiivin kulmissa on hiukan pehmeyttä, ja automaattitarkennus on vähän epävarmaa, minkä vuoksi syntyy myös epätarkkoja kuvia.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus
Megapikseliä
16,1
Polttovälikerroin/optinen zoom
2
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
8,0
Suurin ISO
25600