Olympus Tough TG-2

Olympus on muita testikameroita kalliimpi, mutta vastaavasti myös luokkaa parempi. Laajakulma vastaa kinokoon 25 millin polttoväliä. Valovoima F2 tarkoittaa käytännössä lähes neljä kertaa suurempaa valomäärää kuin testin muissa kameroissa.

tekijä Välineopas #Kamerat #Olympus
8.7

Olympus on muita testikameroita kalliimpi, mutta vastaavasti myös luokkaa parempi. Laajakulma vastaa kinokoon 25 millin polttoväliä. Valovoima F2 tarkoittaa käytännössä lähes neljä kertaa suurempaa valomäärää kuin testin muissa kameroissa. Käytännössä TG-2:lla voi kuvata samassa valaistuksessa lyhyemmillä valotusajoilla tai pienemmillä ISO-herkkyyksillä, ja tämän ansiosta kuvanlaatu on parempi. Kamerassa on ainoana tässä testissä aukon esivalintaohjelma, jonka ansiosta kuvaaja voi käyttää halutessaan isoa aukkoa. Objektiiviin on saatavana kaksi lisäkettä, joista toinen pidentää polttovälin 1,7-kertaiseksi ja toinen on kuvakulmaa laajentava kalansilmälisäke. Olympus on tehnyt viisaan valinnan, kun se on valinnut kohinan vähentämiseksi suhteellisen alhaisen pikselimäärän. Kamerassa on veden alla kuvaamista varten peräti neljä aihekohtaista kuvausohjelmaa: snorklaukseen, sukeltamiseen, lähikuvaukseen ja tilannekuvaukseen. Kuvanlaatu on hyvä sekä veden alla että kuivalla maalla. Myös videon laatu on hyvä. Ainoa puute on yksityiskohtien tarkkuus, mutta sen huomaa vain suurissa tulosteissa. Oled-näyttö on laadukas. Akkukotelon ja liitäntöjen luukuissa on tukevat tiivisteet. Käyttökytkimet ovat melko pienikokoisia ja niiden toiminta hieman jäykkää.

Conclusion

Hyvä, valovoimainen objektiivi ja pienen pikselimäärän ansiosta vähäinen kohina nostivat Olympuksen kärkeen, vaikka se on muita kalliimpi.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus
Megapikseliä
11,8
Polttovälikerroin/optinen zoom
4x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
5
Suurin ISO
6400