Panasonic Lumix DC-FT7

Panasonic on komeasti liikkeellä uudella, vedenpitävällä kompaktikamerallaan, joka ylittää kaikki muut monissa suhteissa. Käytännössä laineet ovat kuitenkin matalammat.

tekijä Välineopas #Kamerat #Panasonic
8.6

Panasonic Lumix DC-FT7 -kameran tarkkuus on 20,2 megapikseliä, kun useimmilla kilpailijoilla lukema on 12–16 megapikseliä. Kamera on paineenkestävä 31 metrin syvyyteen. Se on enemmän kuin kylliksi, sillä näin syvällä ei ole tarpeeksi valoa kompaktikameralle. Hieraisimme silmiämme, kun näimme, että lyhin valotusaika on 1/1300 sekunti. Se ei ole vakuuttava toimintakuvauksessa, mutta kamera ottaa kuvia 1/16 000 sekunnin ajalla sähköisellä sulkimella, joka pitää kylläkin aktivoida näytöstä. Merkittävää on myös, että FT7:ssä on luokkansa ainoana sähköinen etsin. Sitä ei voi paljonkaan käyttää veden alla, mutta esimerkiksi hiihtoa tai purjehdusta kuvattaessa se on suuri etu. Muita hyviä yksityiskohtia ovat hyvä akunkestävyys ja se, että etulinssissä on pinnoitus, jonka ansiosta vesipisarat liukuvat pois sumentamasta kuvaa. Hyvää on myös mahdollisuus kuvata 10 kuvan sekuntinopeudella. Nopeat sarjat lisäävät tarkkojen kuvien mahdollisuutta. Samaan suuntaan vaikuttaa Panasonicin 4K Foto -toiminto. Sillä otetaan 4K-videopätkä, josta voi sitten valita 8 megapikselin kuvia.
28–128 mm:n zoom on hyvä laajakulma-asennossa ja keskinkertainen 128 mm:ssä, jossa kontrastitarkennukseen vaikuttaa se, että suurin aukko on vain F5,9. Vääristymiä ja vinjetointia ei ole. Olisimme toivoneet yksityiskohtien näkyvän paremmin 20,2 megapikselillä, mutta kuvanlaatu on linjassa kilpailijoiden kanssa, joilla myös on pieni 1/2,3 tuuman kenno. Sekä näytön että etsimen laatu on hieno. Kamera ei vaihda automaattisesti etsimeen, kun sen asettaa silmälle, vaan etsin valitaan painikkeesta. DC-FT7 ei ota raakakuvia, mutta video on 4K-laatua.

Conclusion

Todella hyvää FT7:ssa on sähköinen etsin. Siitä on hyötyä, jos kameraa ei käytä vain vedenalaiskuvaukseen vaan myös kuivan maan toimintakuviin.

Olisimme toivoneet laajakulmaisempaa ja tarkempaa zoomia ja että 20,2 megapikselistä olisi saatu enemmän irti. Lisäksi kaipasimme raakakuvamahdollisuutta.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
20,2
Polttovälikerroin/optinen zoom
4,6x
LCD-näyttö
3”
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
6400