anm_panaG9_01

Panasonic Lumix DC-G9

Useiden video-ominaisuuksillaan kunnostautuneiden huippukameroiden jälkeen Panasonic on G9:ssä panostettu helppokäyttöisyyteen. Siitä pidämme.

tekijä Välineopas #Kamerat #Panasonic
8.8

Panasonic Lumix DC-G9 -kamerassa on sama hyvä 20,2 megapikselin kenno kuin huippumalli GH5:ssa. Uutuus ottaa peräti 20 kuvaa sekunnissa täydellä automaattitarkennuksella. Se toimi testissämme ongelmitta pakettiobjektiivilla.
Kamerassa on myös suurempi sähköinen etsin, ja toisin kuin GH5:ssä, sen yläpinnassa on suuri ja käytännöllinen lcd-paneeli. G9:ssä on myös ominaisuus, joka saisi olla useammissakin kameroissa: siitä saa hyvän kuvausotteen. Painikkeet ja toiminnot, joita tarvitaan eniten, ovat juuri niissä paikoissa kuin pitääkin.
G9:n myötä Panasonic siirtyy pixel shift -tekniikkaan. G9 voi nostaa tarkkuuden 20,2 megapikselistä 39,9:ään tai 80,6:een megapikseliin liikauttamalla kennoa hieman kuvien oton välillä. Samalla se tallentaa kuvan perustarkkuudella, jotta kuvia voi verrata keskenään. Pixel shift -asetuksella pikselöityneitä yksityiskohtia näkyy paljon vähemmän, kun zoomataan 300 prosentin kokoon tai tehdään suuri tuloste. Se on hienoa, mutta ei poista G9:n suurinta ongelmaa, joka on kameran hintaan nähden vaatimaton yksityiskohtien toisto ilman pixel shiftiä. Verrattain pieni, 20,2 megapikselin tarkkuus tuottaa hyviä mutta ei erinomaisia kuvia suurilla ISO-herkkyyksillä.
Kuvanvakauksen ilmoitetaan vastaavan 6,5 aukkoa, mutta testissämme vain yksi kolmesta kuvasta oli tarkka, kun käytettiin kolmea aukkoa vastaavaa 1/8 sekunnin aikaa. Tulos on ihan hyvä, mutta ei mitenkään erityisen vaikuttava.
4K-photo-toiminto on hyödyllisempi. Sen avulla voi tallentaa yksittäisiä kuvia video-otoksesta 8,2 megapikselin jpg-tiedostoina. Kaiken kaikkiaan G9 on hyvä kamera, jota on ilo käyttää.

Arvio

Kameralla on ilo työskennellä. Kameran yläpinnassa oleva nestekidenäyttö on
käytännöllinen, ja tärkeimpiin toimintoihin pääsee helposti.
Erityisesti suurilla ISO-herkkyyksillä otetut kuvat eivät ole aivan sitä tasoa
kuin yli 2000 euron kameralta olisi lupa odottaa.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
2
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
20
Suurin ISO
25600