Panasonic Lumix DC-G90

G90:lla on helppo ja miellyttävä työskennellä. Se sopii hyvin käsiin, ja – lukuun ottamatta Quick-valikkoa, joka sijaitsee kameran alaosassa olevan pienen painikkeen takana – säädöt ovat helppoja.

tekijä Välineopas #Kamerat #Panasonic
8.3

G90:lla on helppo ja miellyttävä työskennellä. Se sopii hyvin käsiin, ja – lukuun ottamatta Quick-valikkoa, joka sijaitsee kameran alaosassa olevan pienen painikkeen takana – säädöt ovat helppoja. Etsin ja hyvä kolmituumainen näyttö tekevät kuvaamisesta miellyttävää, ja Panasonicilla on vaikuttava valikoima hienoja objektiiveja joka tarpeeseen. Pienen Four Thirds -kennon rajauskerroin on 2, joten 12–60 mm:n pakettiobjektiivi vastaa hyödyllistä 24–120 mm:iä, ja kaupan päälle tulee hiukan enemmän syvyysterävyyttä kuin suurikennoisemmalla kameralla. Hinta zoomin kanssa on 1380 euroa.
Automaattitarkennus on hyvä ja helppo säätää. Pakettiobjektiivilla se on samaa tasoa kuin muissa tämän luokan kameroissa. Kuvanvakaus toimii hyvin, ja kuvanlaatu on hieno normaalioloissa. Yksityiskohdat näkyvät hyvin, ja kuvat ovat teräviä. Kohinanpoisto on erittäin hyvä suurilla ISO-herkkyyksillä. Kyseessä on siis hieno ja innostava kamera, mutta hieman parempi terävyys ja sävyntoisto saataisiin APS-C-kennolla ja suuremmalla resoluutiolla, esimerkiksi Fujifilm X-T30:llä tai Sony A6400:lla. Niillä saa sitä paitsi vähintään yhtä hyvää 4K-videota.
Panasonicissa on useita hyviä toimintoja. 4K-foto-toiminnolla saa videonpätkän, ja katsellessaan voi valita parhaan sekunnin murto-osan ja tallentaa sen jpg-kuvana. Tosin kilpailija X-T30 ottaa 30 kuvaa sekunnissa, joten sama sujuu siltä – ja laatu on parempi.
G90:ssä on myös autostacking, jossa se yhdistää 999 eri kohtiin tarkentunutta kuvaa, jolloin tarkennussyvyydestä tulee täydellinen. Se vaatii kuitenkin, että kamera on jalustalla.

Arvio

Houkutteleva ja innostava kumppani. Hieno kuvanlaatu suhteessa kennoon ja resoluutioon. Hauskoja mahdollisuuksia 4K-foto-toiminnolla.

Tulevatko luovat mahdollisuudet käyttöön ja kuvat siksi paremmiksi? Kilpailijoiden hinta ja laatu ovat vahvat.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
20,2
Polttovälikerroin/optinen zoom
2
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
9
Suurin ISO
25600