Panasonic Lumix DC-GH5S

Jos etsit kameraa, jossa videointiin on kiinnitetty erityistä huomiota, Panasonicin uutuus on sellainen. Tarkkuutta on vähennetty, mutta kamera käyttää kennoa nokkelasti.

tekijä Välineopas #Kamerat #Panasonic
8.8

Panasonic Lumix DC-GH5S on video-
kamera, ja sellaisena olemme sen arvioineet. Jos olisimme käyttäneet valokuvakameran kriteerejä, arvosana olisi ollut 7:n tuntumassa, sillä huomattavasti parempia kameranrunkoja voi löytää puoleen hintaan. Ongelmana on yksityiskohtien tarkkuus. Kennon 10,2 megapikseliä tallentavat vain puolet niistä yksityiskohdista mitä Panasonic G9, joka taas maksaa vain noin puolet GH5S:n hinnasta. Koska samalla alueella on vähemmän pikseleitä kuin G9:ssä, GH5S:n yksittäiset pikselit ovat suurempia. Kuvista tulee siis puhtaampia, ja kohinaa alkaa toden teolla ilmestyä vasta ISO 12 800:ssa.
GH5S toiminnot ovat vaikuttavia. Videota voi kuvata 4K-laatuisena ja noukkia siitä yksittäisiä kuvia, jotka kelpaavat A4-tulosteisiin. Näin saa talteen kuvan, joka on otettu juuri oikealla hetkellä. Sekä G9 että tavallinen GH5 kuvaavat myös 4K-videota, joten mikä on GH5S:n juju? Vastaus löytyy koko joukosta ammattilaistason toimintoja. Kun muut kamerat leikkaavat jyrkästi normaalia kuvakokoa, jos halutaan kuvaa suhteessa 16:9, GH5S:n kenno käyttää leveyttä hyväkseen saadakseen optimaalisen määrän pikseleitä 16:9:ää varten, toisin sanoen kennon pinta-alaa on käytössä tavallista enemmän. GH5S käyttää myös aikakoodausta, joten useita kameroita voidaan käyttää yhteistyössä kohteen kuvaukseen. Kamera kuvaa Full HD:tä 240 kuvan sekuntinopeudella, mikä mahdollistaa hienot hidastuskuvat. 4K-videota saa jopa 60 kuvan sekuntinopeudella. Videoiden laatu on ammattilaistasoa, ja tiedostot on pakattu hellävaraisesti.
Painikkeita ja valikkomahdollisuuksia on runsaasti ja niiden käyttö vaatii tottumusta.

Arvio

Panasonic on tuonut GH5S:ään ammattilaistason videokameroidensa tekniikkaa ja tarjoilee sen luotettavassa ja vaikuttavassa pakkauksessa.

GH5S ei ole tavallinen valokuvakamera, ja videolle tarvitsee asettaa aika suuria vaatimuksia, jotta pikkuveli GH5 ei voisi täyttää niitä.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
10 mio. pixels
Polttovälikerroin/optinen zoom
2x
LCD-näyttö
3”
Kuvaa/sekunti
12
Suurin ISO
204.800