Panasonic Lumix DC-GX880

Panasonic tuo myyntiin uusia kameroita ennätystahtiin. DC-GX880 on jo seitsemäs kamera tänä vuonna.

tekijä Välineopas #Kamerat #Panasonic
8.4

Panasonic tuo myyntiin uusia kameroita ennätystahtiin. DC-GX880 on jo seitsemäs kamera tänä vuonna. Ikävä kyllä kamera uudistunut vain vähän ja on suurin piirtein samanlainen kuin edeltäjä DC-GX800, jonka saa objektiiveineen jo 300 eurolla. Jos ei erityisesti arvosta mahdollisuutta ottaa omakuvia illalla sekä parempaa otetta, vanha malli käy mainiosti.
GX880:tä markkinoitiin muotibloggareille, mutta sen monet hyvät ominaisuudet houkuttelevat myös pientä kameraa havittelevia harrastajia. Esimerkiksi tarkennus on vaikuttavan nopea ja varma, ja kun otimme kuvasarjoja muun muassa nopeasta vuoristoradasta huvipuistossa, lähes kaikista kuvista tuli veitsenteräviä. Myös kasvojen- ja silmientunnistus toimivat hyvin. Valotuskin on tarkka, eikä meidän juuri tarvinnut käyttää valotuksenkorjausta. Kamera suoriutuu hienosti ISO 12 800:aan asti. Mikään tästä ei kuitenkaan erota sitä edeltäjästä, DC-GX800:sta. ­Four Thirds -kennon tarjoama kuvanlaatu on yleisesti ottaen hyvä: värit ja yksityiskohdat näkyvät hienosti, joskin samaan hintaan saa kyllä malleja, joissa on suurempi kenno, tarkemmat yksityiskohdat ja sähköinen etsin, kuten Fujifilm X-T100.
GX880 on markkinoiden pienin peilitön järjestelmäkamera. Se muistuttaa kompaktikameraa ja mahtuu kätevästi takintaskuun. Toisaalta siinä ei ole sähköistä etsintä. Käänneltävän kosketusnäytön voi kääntää pystysuoraan ylös, jolloin kamera valitsee itse selfieasetuksen. Siihen liittyy automaattinen ajastus, joka toimii, kun laukaisin painetaan pohjaan. Näytön ansiosta kamera on hyvä valinta niille, jotka haluavat parempaa 4K-videota kuin puhelimella voi saada. Kyseessä on monin tavoin miellyttävä ja hurmaava kamera, jota pienen koon vuoksi voi pitää lähes aina mukana. Meille jäi siitä kuitenkin outo maku suuhun, sillä kameran hinnoittelu ei käy yksiin kilpailijoiden tarjonnan kanssa.

Conclusion

Varma automaattitarkennus tallentaa nopeankin liikkeen. Hieno kuvanlaatu, kauniit ja kirkkaat värit. Kevyt ja pieni sekä helppokäyttöinen. Kamerassa ei ole
optista etsintä. Kallis omassa luokassaan.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
15,8
Polttovälikerroin/optinen zoom
2,0x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
25600