Panasonic Lumix DC-LX100 II

Neljän vuoden jälkeen LX100:n seuraaja on valmis, joten Panasonicilla on ollut hyvin aikaa lisätä viehkeyttä. Valopilkkuja on, mutta täysin uutuudessa ei ole onnistuttu.

#Kamerat #Panasonic
8.1

Panasonic Lumix DC-LX100 II on edeltäjänsä tavoin kompaktikamera, jossa on valovoimainen, 24–75 mm:ä vastaava Leica-objektiivi. Kuvakenno on edelleen iso Micro Four Thirds, mutta tarkkuutta on nostettu 12,7:stä 16,8 megapikseliin, ja lisäksi kamerassa on nyt kosketusnäyttö. Se on edistysaskel.
Näytöstä voidaan säätää kameraa ja selata kuvia sekä käyttää sitä niin sanottuna touch padina, josta voi tarkentaa sormella samalla kun etsin on silmällä. Valitettavasti näyttö ei ole kääntyvä.
Etsin on avuksi kirkkaassa auringonpaisteessa, jossa näyttökuvaa voi olla vaikea nähdä. LX100 II:ssä on uusia toimintopainikkeita, joita käyttäjä voi ohjelmoida tarpeen mukaan, mikä on hyvä asia.
Valotusajan valinta säätökiekosta ja aukon valinta objektiivista ovat kuten edeltäjässä ja muistuttavat Fujifilmin X-kameroista. Muotoilu ja ergonomia ovat edelleen hienot. Valittavina on monia edistyksellisiä tarkennusasetuksia, mutta yksittäisen tarkennuspisteen valinta pitää tehdä näytöltä. Koska kamera on pieni, se on hankalaa, kun etsin on silmän edessä. Tähän kaipaisimme joystickiä.
Kuvanlaatu on kohtuullinen, mutta kameralla on taipumusta alivalottaa, joten valotuksenkorjausta joutuu käyttämään. Sitä paitsi yksityiskohtien toistossa ja tarkkuudessa on toivomisen varaa. Jopa keskialueen aukoilla, joiden pitäisi tuottaa teräviä kuvia, on ongelmia, jotka eivät ole hyväksyttäviä tämänhintaisessa kamerassa. Yksityiskohdat ja terävyys paranevat hieman, kun käytetään diffraktion kompensaatiota, joten suosittelemme sen käyttöä. Kohina on hyvin hallinnassa ISO 6400:een. Maksimi-ISO
25 600 käy vain hätätapauksiin.

Arvio

Kameran muotoilu on miellyttävä ja käyttö mukavaa, ja nyt kameran voi ladata suoraan usb-liittimen kautta. Kosketusnäyttö on hieno päivitys.

Terävyys ja yksityiskohtien toisto tuottavat pettymyksen sekä jpg- että raakakuvissa. Näyttö ei ole käännettävä, ja kamerassa olisi mieluusti pitänyt olla joystick.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
16,8
Polttovälikerroin/optinen zoom
3,1x
LCD-näyttö
3”
Kuvaa/sekunti
11
Suurin ISO
25600