Panasonic Lumix DC-TZ95

TZ-95 on kehittynyt pieni superzoomkamera, jossa on aluetta 24–720 mm vastaava 30-kertainen zoom.

tekijä Välineopas #Kamerat #Panasonic
8.7

TZ-95 on kehittynyt pieni superzoomkamera, jossa on aluetta 24–720 mm vastaava 30-kertainen zoom. Kamera muistuttaa kilpailijaansa Sony CyberShot DSC-HX99:ää, ja kuvanlaatukin on melko samanlainen. Täydellä laajakulmalla tarkkuus on paras aukoilla F3,3–F4, kun taas F6,4:lla yksityiskohdat sumenevat. Tarkkuus paranee yli 45 mm:n polttoväleillä, ja täydellä telellä yksityiskohdat näkyvät hienosti F6,4:lla. Pieni kenno, jonka koko on vain kolmaskymmenesosa kinokokoisen kennosta, asettaa kuitenkin rajoituksensa. Se näkyy erityisesti yksityiskohtien toistossa, mutta se on sekä odotettavissa olevaa että tavallista tässä kameraluokassa.
Optinen kuvanvakaus toimii hyvin ja on oiva apu, erityisesti täydellä telellä. Kohina haittaa ISO 1600:sta alkaen. Valikko on selkeä, ja monet painikkeet ovat ohjelmoitavissa. Sama koskee säätörengasta, jonka asetimme hoitamaan valotuksenkorjausta. Nopeasta automaattitarkennuksesta huolimatta Sonyn verrokkikamera on karvan verran parempi kuin DC-TZ95, sillä Sony on hiukan halvempi, ja siinä on hyvä silmien tunnistus.

Conclusion

Nopeasta automaattitarkennuksesta huolimatta Sonyn verrokkikamera on karvan verran parempi kuin DC-TZ95, sillä Sony on hiukan halvempi, ja siinä on hyvä silmien tunnistus.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
20,2
Polttovälikerroin/optinen zoom
30x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
6400