Panasonic Lumix DMC-FT4

FT4:ssä on hiukan liian pieni sormituki, ja liukaspintaisesta kamerasta vaikea saada tukevaa otetta, etenkin jos kamera on märkä.

#Kamerat #Panasonic
8.6

FT4:ssä on hiukan liian pieni sormituki, ja liukaspintaisesta kamerasta vaikea saada tukevaa otetta, etenkin jos kamera on märkä. Akkukotelon, liitäntöjen ja muistikorttipaikan luukkujen tiivisteet vaikuttavat hennoilta, mutta testin aikana ne eivät aiheuttaneet ongelmia. Selkeässä valikossa on myös vähemmän kiinnostavaa tietoa, kuten ohjeet kameran käytöstä veden alla. Gps-paikannin on testin paras, jopa parempi kuin Nikonin paikannin. Se säilyttää yhteyden satelliitteihin myös silloin, kun kamerasta on katkaistu virta, ja käyttäjä voi valita näytettävät tiedot, kuten paikkakuntien nimet tai koordinaatit. Objektiivin merkki on Leica Vario-Elmar. Kuvan keskiosa on terävä, kulmat alle keskitason. Vääristymästä ja vinjetoinnista ei ole haittaa ja kohina on testin alhaisin. Suurin käytettävissä oleva herkkyys on vain ISO 1600. Kamerassa on tosin myös High Sensitivity Mode -toiminto, jonka avulla voidaan käyttää jopa herkkyyttä ISO 6400, mutta silloin kuvan tarkkuus on vain 3,1 megapikseliä. Tällöin kameran kohinanvaimennus toimii niin voimakkaasti, että kuvasta katoaa yksityiskohtia. Värit toistuvat hyvin kaikenlaisessa valaistuksessa, myös veden alla ja sadesäällä. Videokuvan laatu on hyvä eikä äänessäkään ole moittimista. Värivaihtoehdot ovat musta, hopea, sininen ja oranssi.

Arvio

FT4 on erinomainen kamera, jossa on hyvin toimiva gps-paikannustoiminto. Kuvanlaatukin on hyvä, mutta valoa olisi hyvä olla riittävästi.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
4,6x
LCD-näyttö
2,7
Kuvaa/sekunti
3,7
Suurin ISO
1600