Panasonic Lumix DMC-GF5

Kun valitaan peilikameran asemesta tämän luokan peilitön järjestelmäkamera, siihen johtaa yleensä jompikumpi kahdesta syystä.

#Kamerat #Panasonic
8.7

Kun valitaan peilikameran asemesta tämän luokan peilitön järjestelmäkamera, siihen johtaa yleensä jompikumpi kahdesta syystä. Joko halutaan pieni, kevyt ja edullinen tai sitten helppokäyttöinen kamera. GF5 täyttää molemmat vaatimukset. Objektiivi kiinnitettynä se on testin pienin ja kevyin. Kokematonta kuvaajaa varten kameran päällä on iA-nappi. Osaava kuvaaja voi säätää tarkasti kameran asetuksia käyttökytkimien, hyvän valikon ja testin käyttökelpoisimman kosketusnäytön avulla. Tärkeimpiin toimintoihin pääsee myös niin sanotun Q-valikon kautta. Se saadaan näyttöön nappia painamalla. Automaattinen tarkennus toimii nopeasti ja tarkasti, kun otetaan huomioon se, että tarkennus perustuu kontrastintunnistukseen. Kameran voi tarkentaa myös osoittamalla näytöstä halutun tarkennuskohdan. Kuvat voidaan tallentaa joko jpeg-kuvina tai raakakuvina. Jpeg-kuvien värikylläisyyden ja kontrastin määrää voi säätää. Valotusautomatiikka arvioi valotuksen useimmissa tilanteissa luotettavasti, ja yksityiskohtien toisto on hyvä. Panasonic hyödyntää hyvin Four Thirds -kennon mahdollisuudet, vaikka kennon tarkkuus on vain 12 megapikseliä, ja kuvien laatu riittää jopa A3-kokoisiin tulosteisiin. Värit toistuvat hyvin, ja esimerkiksi ihon väri on hyvä oletusasetuksinkin. Jos arvostaa voimakkaampia värejä, kannattaa käyttää Vivid-asetusta.

Erinomainen kuvanvakain

Kohinan Panasonic on saanut hallintaan. Tämä pätee myös suurilla herkkyyksillä, joista GF5 selviytyy hyvin. Herkkyydellä ISO 12 800 kohinanvaimennuksen vaikutus näkyy kuitenkin jo selvästi. Objektiivin kuvanvakain on niin tehokas, että käsivaralta voi käyttää jopa neljännessekunnin valotusaikaa. Yllättävää oli se, että yhdellä akun latauksella saatiin vain 120 kuvaa. Videolaatu on hyvä, mutta mikrofonia kameraan ei voi liittää, ja siksi tuulen suhinaa ei voi välttää. Testikamerassa oli pienikokoinen 14–42 millin moottorizoomilla varustettu objektiivi. Tavallinen 14–42-millinen on selvästi halvempi, mutta turhan kookas.

Arvio

Panasonic on tehnyt pienen ja kevyen kameran, jonka kuvanlaatu on erinomainen ja jota on helppo käyttää. Kaiken lisäksi se on testin toiseksi halvin.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
2x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
4
Suurin ISO
12800