Panasonic Lumix DMC-GF6

GF6 kuuluu Panasonicin G-sarjan keskiryhmään, joten siinä on sekä kokemattomalle että kokeneelle kuvaajalle hyödyllisiä ominaisuuksia.

#Kamerat #Panasonic
8.4

Kamerassa on markkinoiden nopein kosketustarkennus, jossa tarkennuspiste valitaan ja tarkennus käynnistetään koskettamalla näyttöä halutusta kohdasta yhden kerran. Kamerassa on myös 23 yksittäistä tarkennuspistettä, joiden valinta kameran takana olevalla säätörullalla on hiukan hankalampaa. Kamerassa on langaton wi-fi-verkkoliitäntä, ja NFC-lähikenttäyhteyden ansiosta kameran ja matkapuhelimen välille syntyy langaton yhteys, kun laitteet koskettavat toisiaan. Panasonicin Image app -sovelluksen avulla voi kauko-ohjata kameraa puhelimella. Käsiteltävyyden kannalta kamera on liian kapea, jotta kuvausote olisi tukeva. Etsintä ei ole, mikä on normaalia tämän hintaluokan peilittömille järjestelmäkameroille. Kamerassa on pienitehoinen salama, ja koska kamerassa ei ole varusteluistia, siihen ei myöskään voi liittää erillistä salamalaitetta. Näyttö kääntyy 45 astetta ylös ja alas, mikä helpottaa kuvan sommittelua, jos joudutaan kuvaamaan esimerkiksi maanrajasta tai kamera suorille käsille nostettuna. Näyttö on kosketusnäyttö. Sen kuva on hiukan liian tumma, eikä valikkojärjestelmä ole yhtä helppokäyttöinen ja selkeä kuin esimerkiksi Canonissa ja Sonyssa. Kontrastitarkennus toimii sinänsä asiallisesti, vaikka seitsemän kuvan sekuntinopeudella toimivaa sarjakuvausta käytettäessä kaikista kuvista ei tullut teräviä. Kohina näkyy selvänä rakeisuutena herkkyydestä ISO 3200 alkaen, ja herkkyydellä ISO 12 800 kuvat ovat lähes käyttökelvottomia, mikä ei ole tässä hintaluokassa poikkeuksellista.

Yksityiskohdat keskitasoa

Värintoistoltaan kuvat ovat hivenen liian kylläisiä, ja etenkin keltaiset sävyt ovat hiukan liian voimakkaita. Valotus toimii melko luotettavasti, ja vain vastavalossa joutuu käyttämään valotuksenkorjausta. Yksityiskohtien toisto on keskitasoa, mutta koska kamera lisää jpeg-kuvien terävyyttä, yksityiskohtien suurikontrastiset rajakohdat ovat liiankin voimakkaita. Parempaan tulokseen pääsee kuvaamalla raakakuvia, jolloin terävöinnin määrää on helppo hallita.
Panasonicilla laaja valikoima hyviä objektiiveja. Pakettiobjektiivi piirtää terävästi, ja kuvan kulmat ovat epäteräviä vain täydellä aukolla.

Arvio

GF6 on hyvä kamera monenlaisille käyttäjille. Objektiivi on hyvä ja kuvanlaatu asiallinen. Ei salamakenkää. Kamera on isokätiselle liian pieni.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
15,8
Polttovälikerroin/optinen zoom
2,0x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
4,2
Suurin ISO
25.600