Panasonic Lumix DMC-GH4

GH4 jää historiaan ensimmäisenä digikamerana, jolla voi kuvata 4K-videota. GH4:llä kuvaaminen on miellyttävää, ja kuvanlaatukin on hyvä.

#Kamerat #Panasonic
8.8

4K mahdollistaa videossa ennenkokemattoman kuvanlaadun. Tässä suhteessa GH4 on virstanpylväs, sillä se on toistaiseksi ainoa valokuvakamera, jolla voi kuvata 4K-videota suoraan SD-muistikortille. Erityistä sovitinta käyttämällä siitä tulee ammattitasoinen videokamera, jossa on kaksi ammattitasoista mikrofoniliitäntää ja ulkoista tallennuslaitetta varten korkeatasoinen äänisignaalin lähtöliitäntä. Kokeilimme videokuvaa 50 tuuman 4K-televisiossa, ja sen laatu osoittautui erinomaiseksi. Ja jos 4K-tasoisesta tallenteesta tehdään Full HD -versio, tulos on parempi kuin suoraan Full HD -videota kuvattaessa. 4K-tekniikan etuna on sekin, että sen avulla voi näyttää kuvat korkealaatuisina, mikäli käytettävissä on 4K-näyttö. Jos kaikki yksityiskohdat eivät näy sohvalta, voi siirtyä lähemmäs, niin jopa alkaa näkyä.
Valokuvausominaisuuksista huomion kiinnittää erinomainen ergonomia ja se tapa, jolla käyttökytkimet, valikko ja kosketusnäyttö toimivat yhdessä. Kameran käyttö on miellyttävää ja helppoa. Lumix-järjestelmään kuuluu hyvä valikoima erinomaisia objektiiveja, niiden joukossa useita Leica-objektiiveja sekä kolme salamaa ja monenlaisia tarvikkeita.

GH4 on Panasonicin huippumalli ja kiinnostaa osaavia kuvaajia. Vaikka sitä on helppo käyttää, sen kuvanmuodostuksen voi säätää tarkasti mieleisekseen. Kamerassa on hyvä sisäinen salama. Kuvausergonomia on hyvä, ohjelmoitavia painikkeita on neljä. Tarkennus on melkein peilikameroiden tasoa, ja kun kuvattiin 12 kuvan sekuntinopeudella 80 kilometriä tunnissa kohti tulevaa autoa 280 millimetriä vastaavalla polttovälillä, kaikista kuvasta tuli teräviä.

Hyvät värit

Värintoisto ja yksityiskohtien toisto on hyvä, samoin kuvanlaatu kokonaisuutena hyvässä valaistuksessa ja pienillä herkkyyksillä. Optisia virheitä, kuten vinjetointia ei näy, sillä kamera korjaa ne kuvanmuodostuksen aikana. Kuvanlaatu on heikossa valossa käyttökelpoinen, mutta ei kuitenkaan yhtä hyvä kuin parhailla kilpailijoilla. Syynä on kohinanvaimennus, joka toimii varovasti, jotta yksityiskohdat eivät tuhoutuisi, mutta joka ei siksi saa rakeisuutta siistityksi. Tämä johtuu osittain suhteellisen pienestä Four Thirds -kennosta, jolla on kuitenkin omat etunsakin. Sitä varten suunnitellut objektiivit ovat nimittäin pienempiä.

Arvio

GH4 jää historiaan ensimmäisenä digikamerana, jolla voi kuvata 4K-videota. GH4:llä kuvaaminen on miellyttävää, ja kuvanlaatukin on hyvä.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
2,0x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
12,0
Suurin ISO
25.600