Panasonic Lumix DMC-GM5

Lumix DMC-GM5 on pienikokoinen peilitön järjestelmäkamera, jossa on hyvä elektroninen etsin ja langaton wi-fi-verkkoyhteys – ja yksi markkinoiden lyhimmistä valotusajoista.

#Kamerat #Panasonic
7.4

Panasonicin Four Thirds -kennoisen GM-sarjan uusin tulokas on GM5. Se on lähes yhtä pieni kuin sarjan pienin GM1. Näissä kahdessa mallissa on paljon samaa, esimerkiksi kennon pikselimäärä ja näyttö. GM5:n mitat ovat 9,9 x 6,0 x 3,6 cm, ja se on harkinnanarvoinen vaihtoehto aktiivikuvaajalle, joka etsii ison peilikameran rinnalle kätevää kakkoskameraa. Kameran tärkein uusi ominaisuus on elektroninen etsin, jonka tarkkuus on 1 166 000 pistettä. Etsimessä on tunnistin, joka kytkee etsimen toimintaan välittömästi, kun kamera on tähtäysasennossa. Etsimen suurennuskerroin on 0,92 ja se näyttää 100 prosenttia kuva-alasta. Etsinkuvan laatu on hyvä ja etsintä on mukava käyttää, joskaan se ei ole yhtä hyvä kuin joidenkin Fujifilmin X-sarjan kameroiden etsimet. Tarkennus toimii GM5:ssä nopeammin kuin GM1:ssä, ja kontrastitarkennus lukittuu hyvin myös liikkuvaan kohteeseen. Tarkennusvirheitä tuli kokeilun aikana vähän, ja nopeissa tilanteissa voidaan kuvata nopeaa tarkennusta käytettäessä viisi kuvaa sekunnissa. Seurantatarkennusta käytettäessä suurin kuvausnopeus on neljä kuvaa sekunnissa.

Lyhin valotusaika on 1/16 000 s eli lyhyempi kuin tyypillisessä peilijärjestelmäkamerassa.
Kuvanlaatu on hyvä, värit puhtaata ja lämpimät ja kontrastia riittävästi. Pakettiobjektiivi Lumix G Vario 12–32 mm F3,5–5,6 piirtää terävästi nurkasta nurkkaan kaikilla aukoilla. Yksityiskohtia olisi voinut olla enemmän. Kohina tulee näkyviin vasta herkkyydestä ISO 3200 alkaen, ja rakeet alkavat olla häiritseviä herkkyydellä ISO 6400.

Liitäntä salamalaitteelle

GM5:ssä on langaton wi-fi-verkkoyhteys, ja ilmaissovelluksella kameraa voi kauko-ohjata älypuhelimella. Tämä toimi hyvin. Kiinteää salamaa ei ole, mutta varustuksena on pieni salamalaite, jonka ohjeluku on 7. Sen teho ei oikein riitä, mutta kameran varusteluistiin voidaan kiinnittää myös tehokkaampi salamalaite.

Arvio

Lumix DMC-GM5 on markkinoiden pienimpiä peilittömiä järkkäreitä. Siinä on wi-fi-verkkoyhteys ja erinomainen elek­troninen etsin. Kameran runko on metallia. Tarkennus on nopea ja tarkka. Kuvanlaadulle on ominaista värien lämpimyys sekä hyvä kontrasti ja terävyys. Kohina alkaa häiritä pahemmin vasta herkkyydellä ISO 6400. Hinta on melko kallis.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
16,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
2x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
5,0
Suurin ISO
25.600