Panasonic Lumix DMC-GX7

Jotkin kamerat ovat sellaisia, että niitä pidellessä haluaa lähteä suoraa päätä kuvaamaan. Panasonic GX7 on juuri tällainen kamera.

#Kamerat #Panasonic
9.0

Jotkin kamerat ovat sellaisia, että niitä pidellessä haluaa lähteä suoraa päätä kuvaamaan. Panasonic GX7 on juuri tällainen kamera. Se on pienikokoinen ja huomaamaton ja siitä saa kumipinnoitteen ja hyvän sormituen ansiosta tukevan kuvausotteen. Kameran käsittely on sujuvaa ja siinä on erinomainen elektroninen etsin. Painikkeet ja valitsimet on sijoiteltu käytön kannalta järkeviin paikkoihin eivätkä ne ole sen paremmin liian tiukkoja kuin liian herkkätoimisiakaan. Kameran toiminnot voi viritellä oman makunsa mukaisiksi, sillä ohjelmoitavia toimintopainikkeita on peräti neljä.
Kennon pikselimäärässä Panasonic on tyytynyt 15,9 megapikseliin, mikä on järkevä valinta, sillä Micro Four Thirds -kennon pienen koon takia pikselit ovat nytkin suhteellisen pieniä. Nyt kuvakohina on kuitenkin hyvin hallinnassa. Toisaalta yksityiskohtien toisto ei ole samaa luokkaa kuin esimerkiksi 24 megapikselin Nikon D7100:ssa. Valotusautomatiikka on yleensä luotettava, vaikka valotuksenkorjausta silloin tällöin tarvitaankin. Kun valotus on kohdallaan, kamera selviää vastavalotilanteiden suuresta kontrastista erittäin hyvin. Videokuvan laatu on hyvä, joskin panoroinnissa avchd-pakkaus tuottaa kuvaan aika ajoin raitoja. Elektronista etsintä voidaan kääntää portaattomasti pystysuoraan asentoon asti, ja näyttökin kääntyy ylös ja alas.

Huomaamattomaan kuvaamiseen

Näyttö on kosketusnäyttö, ja kosketustoiminnot täydentävät perinteisiä käyttökytkimiä. Kameran voi tarkentaa ja kuvan ottaa osoittamalla tarkaksi haluttua kohdetta näytössä, ja myös valikkoa voi käyttää näyttöä kosketamalla. Kamerassa on langaton wi-fi-lähiverkkosovitin, jonka kautta voi muun muassa ohjata kameraa älypuhelimella. Kokonaisuutena kamera soveltuu erinomaisesti huomaamattomaan tilannekuvaukseen, mutta esimerkiksi luonto- ja urheilukuvaukseen se ei ole yhtä hyvä valinta kuin parhaat perinteiset peilijärjestelmäkamerat, koska sen pikselimäärä on suhteellisen pieni ja koska sen tarkennus, joka ei missään nimessä ole huono, on kuitenkin edelleen hieman hidas liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Panasonicin järjestelmä on laaja. Siinä on 16 objektiivia, ja GX7:n kennossa on kuvanvakain, joten sikäli sillä voi huoletta kuvata myös vakaimettomilla Olympus-objektiiveilla.

Arvio

Jos peilikamera on liian iso, on pieni ja kuvanlaadultaan erinomainen GX7 hyvä vaihtoehto. Kääntyvä etsin on kätevä esim. tilannekuvauksessa.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
2,0x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
9,0
Suurin ISO
25.600