Panasonic Lumix DMC-LF1

Lumix DMC-LF1 on Panasonicin uuden kamerasarjan ensimmäinen tuote. Siinä on wi-fi-lähiverkkosovitin, elektroninen etsin ja 7,1-kertainen optinen zoom. Kameraa voi ohjata puhelimella.

#Kamerat #Panasonic
8.7

Panasonicin erittäin pienikokoinen LF1 lisää painetta kilpailevien merkkien suunnitteluosastoilla. Kyseessä on Panasonicin uuden kamerasarjan ensimmäinen malli, ja uskallamme ennustaa sarjalle valoisaa tulevaisuutta.
Uudessa kamerassa on sama cmos-kuvakenno kuin mallissa LX7 ja langaton verkkoyhteys. NFC-toiminnon avulla kamera ja puhelin saadaan muodostamaan yhteys antamalla niiden koskettaa toisiaan. Sen jälkeen kuvia voidaan siirtää langattomasti puhelimeen käyttämällä Panasonicin Image-sovellusta. Puhelimen gps-paikantimen avulla voidaan lisätä gps-tiedot kuvan exif-tietoihin. Objektiivin 7,1-kertainen polttovälialue vastaa kuvakulmaltaan kinokameran 28–200 millin objektiivia. Kamerassa on myös elektroninen etsin. Se on hyvin pieni ja sen kuvan tarkkuus on vaatimattomat 200 000 pikseliä. Etsin näyttää kuitenkin sata prosenttia kuva-alasta, ja sille on käyttöä etenkin kirkkaassa auringonpaisteessa, kun kameran kolmen tuuman näytön kuva ei näy kunnolla.

Hyvä terävyys

Objektiivin valovoima on 28 millin laajakulmalla F2, mutta pisimmällä polttovälillä enää F5,9. Objektiivi piirtää terävästi kaikilla aukoilla ja polttoväleillä. Yksityiskohdat toistuvat hyvin herkkyyteen ISO 800 asti, mutta sen jälkeen kohinanvaimennuksen vaikutus näkyy epäterävyytenä. Kuitenkin vasta herkkyydestä ISO 6400 alkaen kuvat ovat selvästi käyttökelvottomia.
LF1 on erittäin pienikokoinen, mikä huonontaa sen käsiteltävyyttä. Erityisesti kaipasimme sormitukea kameran etupuolelle. Objektiivin ympärillä oleva säätörengas on erittäin kätevä. Sen avulla voi säätää muun muassa ISO-herkkyyttä, aukkoa ja valotusaikaa.
Kameran suurin kuvausnopeus on kymmenen kuvaa sekunnissa. Kuvat voi tallentaa raaka­kuvina. Videokuvan laatu on Full HD ja kuvanopeus 50 kuvaa sekunnissa. Videokuvan laatu on hyvä, ja hyvä on myös stereoäänen laatu.

Arvio

Jos etsii pienikokoista kameraa, jossa on monipuoliset käsisäädöt ja paljon toimintoja ja haluaa kaiken lisäksi elektronisen etsimen, LF1 on ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto. Siinä on 7,1-kertainen optinen zoom, sen käytettävyys on erinomainen ja kuvanlaatukin hyvä herkkyyteen ISO 800 asti. Lisäksi kameraa voi ohjata älypuhelimella.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
7,1x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
12800