Panasonic Lumix DMC-LX7

Tällaista kameraa käytetään usein näppäilykamerana kotona ja lomilla. Jotta kuvaan saataisiin koko pöytäkunta ja jotta kuvan saisi ilman salamaakin, tarvitaan valovoimainen laajakulma.

#Kamerat #Panasonic
7.1

Nämä vaatimukset LX7 täyttää hyvin, sillä sen lyhin polttoväli vastaa 24 milliä, ja tällöin valovoima on F1,4. Pisimmällä, 90 milliä vastaavalla polttovälillä valovoima on F2,3. Näyttö on kiinteä eikä etsintä ole, mutta elektronisen etsimen saa lisävarusteena. Käyttöliittymältään LX7 on perinteinen Panasonic. Siinä on hyvä kohteentunnistus ja kätevä nappi, jota painamalla vaihdetaan valotuksen säädön ja valotuksenkorjauksen välillä. Tärkeimpien toimintojen käyttöön riittää Quick-valikko, ja lisäksi muun muassa ISO-herkkyydelle ja valkotasapainolle on omat painikkeensa. Tarkennus on hankalaa, oli kyseessä sitten tarkennuspisteen valinta, tarkennus käsin tai lähikuvaus. Viimeksi mainittuun pitää käyttää aiheohjelmaa, joka lukitsee esimerkiksi valotuksenkorjauksen. Kuvanlaatu ei ole niin hyvä kuin odotimme. Ongelmia tuottivat etenkin huippuvalot ja kontrasti, ja myös sopivan kylläisyyden löytäminen oli hankalaa. Kohina on hyvin hallinnassa. Vähäinen kohina herkkyydellä ISO 12 800 johtuu kuvakoon pienenemisestä 3,1 megapikseliin. Objektiivissa on nappi, jolla valitaan tarkennusmenetelmä.

Arvio

Valovoimaisesta laajakulmasta ja edullisesta hinnasta huolimatta LX7 ei menestynyt. Kontrastin hallinta on vaikeaa ja tarkennus hankalaa.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
10
Polttovälikerroin/optinen zoom
3,8x
LCD-näyttö
-
Kuvaa/sekunti
11
Suurin ISO
12800