Pentax K-50

K-50:n erikoisominaisuuksia ovat iso ja kirkas etsinkuva ja säänkestävyys. Hyvä kuvanlaatu, jos hankkii kahdesta pakettiobjektiivista kalliimman.

tekijä Välineopas #Kamerat #Pentax
8.6

Pentax K-50 on hiukan suurempi ja hiukan painavampi kuin kilpailijat. Siihen on hyvä syy. Pentaxissa on nimittäin pentapeilietsimen asemesta ammattitason peilikameroissa käytetty pentaprisma, jonka ansiosta etsinkuva on isompi, kirkkaampi ja parempi. Pentax K-50 on myös tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan, ja Pentaxin WR-objektiivit ovat niin ikään säänkestäviä. Testikameran mukana oli halpa pakettiobjektiivi 18–55 mm WR. Kun se oli ollut pari minuuttia suihkun alla ja kuivattu, kuvaaminen voi jatkua. Tässä objektiivissa ei kuitenkaan ole omaa tarkennusmoottoria, vaan tarkennuksessa käytetään kameran rungossa olevaa moottoria. Se on meluisa ja lisäksi se tärähdyttää kameraa havaittavasti, kun tarkennusrengas pyörii tarkennuksen aikana. Kuvausergonomia on todella hyvä, ja näytön jaon värikoodaus on markkinoiden selkein. Näyttö kaunistelee kuvia jonkin verran ja peittää esimerkiksi pienten valotusvirheiden vaikutuksen. Valikkotekstien koko on 50 prosenttia suurempi kuin kilpailijoilla, ja tarvittaessa tekstiä voi vielä suurentaa. Kamerassa on painikkeet kaikille tärkeimmille toiminnoille. Kameran sivussa on lisäksi erittäin kätevä painike. Jpeg-kuvia kuvattaessa voi sitä painamalla tallentaa juuri otetusta kuvasta raakakuvaversion.

Hyvä kontrasti

Vaikka kameran pikselimäärä on suhteellisen pieni, se toistaa yksityiskohtia hyvin. Valkotasapainoautomatiikka toistaa värit hyvin, mutta eri valaistustyyppien valkotasapainovalinnat eivät aina osu kohdalleen. Suurin herkkyys on peräti ISO 51 200, mutta käytännössä suurin käyttökelpoinen herkkyys on ISO 12 800, koska muuten kuvista tulee liian rakeisia. Suurikontrastisista kohteista kamera selviää hyvin, ja sen hyvä HDR-toiminto koostaa kolmesta valotuksesta kuvan, jossa jopa 11 aukkoaskelen kontrastiero toistuu miellyttävästi. Akkuvirtaa kului Pentaxin lupaukseen verrattuna melkein kaksi kertaa nopeammin. Kameran värin voi valita peräti 120 väriyhdistelmästä.Paketti, johon kuuluu K-50 ja säänkestävä objektiivi, maksaa noin 550 euroa. Edellä jo mainittiin, että tämän objektiivin tarkennus on melko äänekäs, joten suosittelemme tutustumaan pakettiin, jonka objektiivi on äänettömällä tarkennuksella varustettu säänkestävä 18–135 mm. Tämä paketti maksaa 880 euroa.

Conclusion

K-50:n erikoisominaisuuksia ovat iso ja kirkas etsinkuva ja säänkestävyys. Hyvä kuvanlaatu, jos hankkii kahdesta pakettiobjektiivista kalliimman.

Ominaisuudet

Merkki
Pentax
Megapikseliä
16,1
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
7,0
Suurin ISO
51.200