Polaroid Snap

Vain huvin vuoksi

#Kamerat #Polaroid
6.0

Polaroidille on sattunut yhtä ja toista sen jälkeen kun Erwin Land kehitti näppärän instant-kameran vuonna 1943. Nykyään tämä perinteikäs merkki yhdistetään kuitenkin lähinnä lelukameroihin, jotka sylkäisevät valmiin kuvan ulos sekunneissa. Sellainen on myös Polaroid Snap. Se tulostaa Polaroid Zink -paperille suoraan kamerassa. 20 pienen arkin pakkaus maksaa 19 euroa, joten kuvaaminen käy pian kalliiksi. Kamerassa on vain laukaisin, itselaukaisin, tulostuspainike sekä väriasetusten valitsin. Siitä voidaan valita mustavalkokuva, tavallinen värikuva tai seepiasävykuva. Lisäksi on optinen, esiin ponnahtava etsin ja pieni salama. Polttoväli on 30 mm ja aukko kiinteä F8.
Kameran resoluutio on 10 megapikseliä, mutta kuvanlaatua huonontaa rakeisuus ja yleinen pehmeys. Se on hyvin kaukana niistä kameroista, joita tavallisesti testaamme.
Kamera saa olemassaolonsa oikeutuksen sillä, että sillä voi näppäillä hauskoja kuvia, jotka tulostetaan saman tien. Ne ovat kuitenkin hyvin pieniä, sillä paperin koko on vain 5 x 7,5 cm. Polaroid Snap on saatavana sinisenä, punaisena, mustana ja valkoisena. Niissä kaikissa on perinteiset Polaroid-raidat ja magneettinen objektiivinsuojus.

Arvio

Kamera on huvittava ja sitä on hauska käyttää vaikka juhlissa. MicroSD-kortit sopivat siihen.
Huono kuvanlaatu niin diginä kuin paperikuvina. Paperi on kallista. Ei säätömahdollisuuksia.

Ominaisuudet

Merkki
Polaroid
Megapikseliä
10
Polttovälikerroin/optinen zoom
0,30
LCD-näyttö
x
Kuvaa/sekunti
x
Suurin ISO
x