Ricoh GR

Ricoh GR on pieni ja huomaamaton kamera. Käyttö on hankalaa. Kuvanlaatu oli pettymys etenkin kun herkkyys on suurempi kuin ISO 3200.

#Kamerat #Ricoh
7.5

Ricoh GR on perinteinen katukuvauskamera, jollaisia käytettiin filmikuvauksen aikakaudella. Kamera on luokan pienimpiä ja kevyimpiä ja mattamustana kohtalaisen huomiotaherättämätön, mikä on katukuvauksessa eduksi. Vaikka kamera on pieni, siinä on kuitenkin kookas APS-C-kenno. Optisesti laadukkaan objektiivin polttoväli vastaa kuvakulmaltaan kinokoon 28 millimetriä. Kohina pysyy hyvin aisoissa aina herkkyyteen ISO 3200 asti. Ilman käsittelyä kuvien keskisävyjen kontrasti, terävyys ja värikylläisyys ovat suhteellisen vähäisiä. Vaaleat kohteet jäävät helposti alivalottuneiksi. Näyttö esittää kirkkauden oikein, mutta värintoisto on vähemmän tarkka. Jos haluaa mahdollisimman hyvän kuvanlaadun, kannattaa kuvata raakakuvia, joskin silloin puskurimuisti tarvitsee 5,2 sekuntia kunkin kuvan käsittelyyn. Kameran päällä on pyöritettävä, lukittava toimintatilan valitsin. Kirjaimet eivät erotu kovin hyvin heikossa valossa. Kamerassa on kaksi ohjelmoitavaa painiketta ja lisäksi oma painikkeensa digitaalisille tehosteille. Kameran takana olevalla kytkimellä valitaan esim. ISO-herkkyyden säätö. Arvot valitaan kameran otekahvassa olevalla säätöpyörällä. Tämä on toimiva mutta hiukan kömpelö ratkaisu. Valikkotekstien pienuus heikentää osaltaan kameran käyttömukavuutta.

Arvio

Ricoh GR on pieni ja huomaamaton kamera. Käyttö on hankalaa. Kuvanlaatu oli pettymys etenkin kun herkkyys on suurempi kuin ISO 3200.

Ominaisuudet

Merkki
Ricoh
Megapikseliä
16,1
Polttovälikerroin/optinen zoom
1x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
4
Suurin ISO
25600