Ricoh WG-20

Ricoh on tehnyt vedenalaiskuvaukseen pystyvän kameran jokaiselle sopivaan hintaan. Kuvanlaatukin on asiallinen, käyttömukavuus taas ei.

#Kamerat #Ricoh
7.7

Ricoh on ostanut Pentaxin, ja monet Pentaxin kompaktikamerat ovat kaupoissa Ricoh-merkkisinä. Myös WG-20 kantaa Ricohin nimeä. Nimenvaihdon yhteydessä hintaa on laskettu huomattavasti, ja tämä onkin selvästi testin halvin kamera. Objektiivia ympäröi viisi valodiodia, jotka toimivat lähikuvauksessa rengassalamana. Urheilullinen muotoilu miellyttänee joitakin käyttäjiä. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja punainen. WG-20 on testin kevyin kamera. Muistikorttia, akkua ja liittimiä peittävässä kahdessa luukussa on luotettavanoloiset tiivisteet. Kameraa on hankalampi käyttää kuin kilpailijoita, ja ero tuntuu etenkin veden alla. Tämä johtuu pienestä näytöstä ja siitä, että pienet käyttökytkimet ovat melko jäykkiä ja sijoiteltu lähelle toisiaan. Perustoiminnotkin ovat vaikeita. Jos esimerkiksi haluaa säätää valotuksen­korjausta, pitää napauttaa valikkoa vähintään 11 kertaa. Suurilla herkkyyksillä kuvanlaatu on asiallinen, mutta voimakas kohinanvaimennus vähentää yksityiskohtia. Video on HD-tasoa ja sen laatu huonompi kuin kilpailijoissa. Wi-fi-verkkoliitäntää ja gps-paikanninta ei ole, niin kuin hiukan kalliimmassa Ricoh WG-4:ssä, jossa on myös 25 mm:ä vastaava laajakulma ja 15,9 megapikselin kenno. Tämä malli ei kuitenkaan ollut käytettävissä testausajankohtana.

Arvio

Ricoh on tehnyt vedenalaiskuvaukseen pystyvän kameran jokaiselle sopivaan hintaan. Kuvanlaatukin on asiallinen, käyttömukavuus taas ei.

Ominaisuudet

Merkki
Ricoh
Megapikseliä
13,8
Polttovälikerroin/optinen zoom
5x
LCD-näyttö
2,7
Kuvaa/sekunti
1,0
Suurin ISO
6400