05_WG-50_black

Ricoh WG-50

Ricohin uudessa vedenalaiskamerassa on pari jännittävää, uutta ohjelmaa sekä led-valot selfieiden ottamista varten. Kamera on kuitenkin liiankin pieni.

tekijä Välineopas #Kamerat #Ricoh
8.3

Ricoh WG-50 toimii 15 metrin syvyydessä veden alla kahden tunnin ajan. Uutuus korvaa WG-30-mallin vuodelta 2014. Parannukset ovat kuitenkin mitättömiä. Objektiivi, runko, näyttö ja tarkkuus ovat täsmälleen samat kuin aiem-min. Uutuuksina on pari ohjelmaa, joiden tarkoitus on taata, että vedenalaiskuvaus onnistuu. Yksi ohjelma huolehtii siitä, että valkotasapaino optimoi värit myös veden alla kuvatussa videossa. Toinen ohjelma ottaa perätysten kaksi kuvaa, joista toisen salamalla. Näin kuvaajan ei tarvitse puuhastella salaman parissa, mutta näpertelyltä ei silti täysin säästytä, sillä kameran painikkeet ovat erittäin pienikokoisia.
Kameran runko kestää kovempaakin käsittelyä ja painaa vain 193 grammaa. Ergonomia on ikävä kyllä kehno. Pienikokoista kameraa on vaikea pidellä ja käyttää yhdellä kädellä, mikä on todellinen ongelma veden alla.
Objektiivin ympärillä on kuusi led-valoa, jotka aktivoituvat, kun käytetään Mikroskooppi-ohjelmaa. Ne valaisevat kunnolla lähellä olevan kohteen, mutta tarkkuus laskee kahteen megapikseliin, kun ohjelma on käytössä. Led-valoja voi myös käyttää selfieiden ottamiseen. Lamput vilkkuvat, kunnes käyttäjän kasvot ovat keskellä kuvaa.
Tavallisten kuvien tarkkuus on 15,9 megapikseliä, ja yksityiskohdat toistuvat varsin hyvin. Sama koskee värien toistoa: värit ovat viileähköjä, mutta vielä luonnollisia. Kontrasti aiheuttaa kameralle hieman ongelmia vastavalossa, jossa varjojen ja tummien alueiden yksityiskohdat katoavat.
WG-50:ssä ei ole wi-fiä eikä kuvanvakainta. Tämän vuoksi ISO-herkkyys kasvaa, ja kohinaa alkaa näkyä, kun ylitetään ISO 800. Myöskään 2,7 tuuman näyttö ei oikein tyydytä, sillä sen tarkkuus on vain 230 000 pikseliä.

Conclusion

Veden alla kamera ottaa automaattisesti yhden kuvan salamalla ja yhden ilman, joten salaman säätöjen parissa ei tarvitse askarrella.
Kaipasimme optista kuvanvakainta, suurempia painikkeita ja tarkempaa näyttöä. Led-valoja käytettäessä tarkkuuden pitäisi olla suurempi.

Ominaisuudet

Merkki
Ricoh
Megapikseliä
16
Polttovälikerroin/optinen zoom
5
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
8
Suurin ISO
6400