Ricoh WG-6

Ricohin uusi WG-6, jonka polttoväli vastaa 28–140 mm:iä, on järkevä lisä suurempaan kalustoon, jos ollaan lähdössä esimerkiksi rantalomalle tai maastopyöräilymatkalle, jossa kameran pitää kestää hieman kolhuja.

tekijä Välineopas #Kamerat #Ricoh
8.2

Ricohin uusi WG-6, jonka polttoväli vastaa 28–140 mm:iä, on järkevä lisä suurempaan kalustoon, jos ollaan lähdössä esimerkiksi rantalomalle tai maastopyöräilymatkalle, jossa kameran pitää kestää hieman kolhuja. Kameran muotoilua on kohennettu ja se on virtaviivaisempi kuin aiemmat WG-mallit. Ergonomia on silti oikein hyvä lukuun ottamatta mukana tulevaa rannehihnaa, jota ei voi kiristää. Kamera voi sen vuoksi helposti luiskahtaa irti ranteesta, mikä voi olla ongelma erityisesti veden alla.
Salaman lisäksi kamerassa on objektiivin ympärillä kuusi ledivaloa, jotka ovat avuksi makrokuvauksessa. WG-6:ssa on standardina 20,2 megapikseliä, mikä kuulostaa hyvältä. Ikävä kyllä yksityiskohtien toisto ei ole vaikuttava. Aukkoa ei voi säätää, mikä on tavallista tämän tyypin kameroissa. Myöskään raakakuvaus ei onnistu, ja WG-6 alivalottaa melkoisesti. Kuvattaessa täytyykin usein turvautua valotuksenkorjaukseen, jota voi käyttää P-ohjelmalla.
Kameran yhdeksän tarkennuspistettä reagoivat nopeasti, ja kasvojentunnistus toimii hyvin. Kamerassa on monia hyviä aiheohjelmia, ja ihastuimme erityisesti vedenalaissäätöön. Se tuotti vedenalaiskuviin hienot värit, ja veden alla olevat kohteet tulivat hyvin esille, kun kontrasti veden sinisiin ja vihreisiin sävyihin oli kunnossa. Myös pinnan yläpuolisten kuvien värit ovat kauniit ja luonnolliset. Näytön tarkkuus on 1 040 000 pistettä, ja näyttö toistaa näkymän uskottavasti ja yksityiskohtaisesti. Korkeasta hinnasta huolimatta kamerassa ei ole langattoman tiedonsiirron mahdollisuutta.

Conclusion

Kestävä kamera, jolla saa uusia mahdollisuuksia. Led-lamput tuottavat hienon valon lähikuviin. Kameraa on helppo käyttää ja tehdä omia asetuksia. Valotus ei aina ole varma. Ei wi-fiä eikä Bluetoothia.

Ominaisuudet

Merkki
Ricoh
Megapikseliä
20,2
Polttovälikerroin/optinen zoom
5 x optisk zoom
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
3
Suurin ISO
6400