Ricoh WG-60

Ricohin uusi vedenalaiskamera on hyvin muotoiltu ja sillä voi kuvata jopa 14 metrin syvyydessä. Parhaaseen kuvanlaatuun vaaditaan kuitenkin silloin reilusti valoa.

tekijä Välineopas #Kamerat #Ricoh
8.4

Ricoh WG-60 sopii täydellisesti käteen, mikä on tärkeää, koska sillä on tarkoitus kuvata sekä kosteissa että märissä oloissa. Rungossa on useita syvennyksiä, joten ote pitää hyvin, vaikka kädet olisivat märät. Näytön koko on 2,7 tuumaa ja tarkkuus vaatimattomat 230 000 pistettä. Näyttö toistaa kuvauskohteet liian vaaleina, ja siksi saattaa syntyä käsitys, että kamera ylivalottaa kohdetta.
WG-60 edustaa kestävien kompaktikameroiden halvempaa päätä, ja se näkyy muun muassa näytössä, joka ei ole kosketusherkkä eikä käännettävissä. Se on hyväksyttävissä, kun kuvataan veden alla. Painikkeet ovat kuitenkin liian pieniä ja liian lähellä toisiaan.
Kamerassa on erinomainen 25–140 mm:n polttoväli ja sen tarkkuus on 16 megapikseliä. Yksityiskohtien ja värien toisto on hyvä IS0 800:aan saakka, minkä jälkeen alkaa näkyä kohinaa.
Kameran salama on hämmästyttävän voimakas, joten sitä voi käyttää täytesalamana. Jos valitaan makro-ohjelma, jonka symbolina on suurennuslasi, syttyy kuusi LED-valoa, jotka ympäröivät objektiivia. Ne valaisevat kohteen tasaisesti ja ilman rumia varjoja.
Toinen loistava ominaisuus on, että WG-60:lla voi ottaa kahdeksan kuvaa sekunnissa. Kamera kuvaa Full HD -videota 30 kuvan sekuntinopeudella, ja päivänvalossa kuvien laatu on erinomainen. Kuvauksen aikana voi zoomata mutta ei muuttaa tarkennusta. Lisäksi on harmillista, että kamerassa ei ole wi-fiä eikä sähköistä kompassia. Myös se tuottaa pienen pettymyksen, että edeltävään WG-50-malliin verrattuna uutuudessa on vain vähän eroja. Uutta mallia saa mustana ja punaisena. Kameraan sopii FlashAir Wi-Fi SD-kortti, joten kuvia voi siirtää langattomasti myös reissussa.

Conclusion

Kestävä, nokkelasti muotoiltu kamerarunko. Päivänvalossa kuvanlaatu on hyvä ISO 800:aan saakka. Luonnolliset värit ja hieno kontrasti.

Jäimme kaipaamaan wi-fiä, sähköistä kompassia ja suurempaa näyttöä, joka esittäisi kohteet oikein valotettuina.

Ominaisuudet

Merkki
Ricoh