Ricoh WG-M1

Ricoh tuo markkinoille todella siistin näköisen toimintakuvauskameran sekä valokuvaukseen että HD-videoon. Toiminnallisesti se on lähellä hallitsevaa GoPro:ta, mutta näytöstä huolimatta WG-M1 maksaa vain puolet siitä.

tekijä Välineopas #Kamerat #Ricoh
8.7

WG-M1 ei muistuta mitään muuta kameraa. Etuosassa on kiinteäpolttovälinen 17 mm:n kalansilmäobjektiivi, ja kameran päällä on värinäyttö, jonka avulla kuvien sommittelu ja niiden tarkastelu on helppoa. Kamera pitää vettä kymmenen metrin syvyyteen, toimii kymmenen asteen pakkasessa ja kestää putoamisen kahdesta metristä. Vaihtaminen Full HD-videokuvauksen ja 14 megapikselin valokuvien ottamisen välillä käy helposti. Käsihihnalle on vahva kiinnike, ja lisävarusteena saatavalla WG Helmet Strap Mountilla kamera voidaan kiinnittää pyöräilykypärään. Kamerassa on wi-fi ja sitä voidaan etäohjata älypuhelimen avulla. Kuvanlaatu on hintaan nähden todella hyvä. Värintoisto on varmaa ja kuvat yksityiskohtaisia. F2,8-valovoimainen objektiivi piirtää keskellä erittäin terävästi ja reunoillakin tyydyttävästi. Se pärjää hyvin GoPro:lle ja edullisille taskukameroille, mutta reunat pehmenevät hiukan hurjan laajakulmaisuuden vuoksi. Video on hyvää, vaikka tuulen kohina kuuluu helposti.

Conclusion

Ricoh WG-M1 on todella hauska kamera, jolla syntyy erilaisia kuvia sekä veden alla että pinnalla sekä lumella ja hiekan pölähdellessä. Laajakulma on äärimmäinen ja kuvanlaatu hyvä. Kameraa on näytön ansiosta helppo hallita. Tähän hintaan se on todella hyvä ostos.

Ominaisuudet

Merkki
Ricoh