Samsung Galaxy Camera 3G

Galaxy Camera on Androidiin perustuva huippunykyaikainen kamera. Siinä on wi-fi ja se tukee 3G-tiedonsiirtoa. Katsotaanpa, onko kuvanlaatu samaa tasoa muiden ominaisuuksien kanssa.

#Kamerat #Samsung
8.2

Älypuhelimet tarjoavat jo tiukan vastuksen taskukameroille. Samalla kuvat jaetaan nykyään jo usein esimerkiksi Facebookissa, jossa suurin ongelma on ollut, ettei kännykkäkameroiden kuvanlaatu pysty vastaamaan edes halvimpien taskukameroiden tasoa. Kuten aiemmin Nikon COOLPIX S800c, pyrkii myös Samsung uudella Galaxy Camerallaan yhdistämään kamerakännykän ja taskukameran ominaisuuksia.
Galaxy Camera näyttää ja tuntuu samalta kuin Samsungin Android Jelly Bean -käyttöjärjestelmää käyttävät puhelimet. Käyttöliittymä on upean selkeä, kamerassa on wi-fi ja se tukee 3G-tiedonsiirtoa, kunhan siinä käytettävä sim-kortti vain sen sallii. Sehän merkitsee sitä, että internetiin pääsee kaikkialta, jos vain ollaan 3G-peittoalueella. Puheluita ei voida kuitenkaan soittaa eikä vastaanottaa kuten puhelimella. Sitä vastoin sovellusten asentaminen ja kuvien siirtäminen internet-palveluihin onnistuu.

Veitsenterävä näyttö

Galaxy Cameran tärkeimpiin vahvuuksiin kuuluu 21-kertainen polttovälialue, joka on laajuudeltaan 23–483 mm. Suuri F2,8 valovoima sallii kuvaamisen pienillä herkkyysarvoilla heikossakin valaistuksessa. Se on tärkeätä siksikin, että kohinanvaimennin alkaa yli ISO 400 herkkyyksillä murjoa kuvan yksityiskohtia pehmeiksi.
Kameran 4,8-tuumainen kosketusnäyttö on veitsenterävä ja parempi kuin Nikonin, ja tarkennuspiste on helppo valita sormella. Galaxy Camerassa on gps-paikannus ja kuvankäsittelyohjelmakin, jossa on 65 eri kuvankäsittelyvaihetta aina värien korjaamisesta rajaamiseen.
Kuvanlaatu on merkittävästi parempi kuin parhaissakaan kännykkäkameroissa. Siltikin on siedettävä epävarmaa valotusta vastavalossa, kulmien pehmeyttä telellä sekä luonnottomia värejä, varsinkin sinistä. Automaattitarkennus ei sovi toimintakuviin, koska sillä on vaikeuksia tarkentaa liikkuvaan kohteeseen. Samalla rahalla saa parempiakin taskukameroita.

Arvio

Samsung Galaxy Camera antaa käsityksen siitä, millaiselta tulevaisuuden taskukamera näyttää. Siinä on Android Jelly Bean -käyttöjärjestelmä ja langattomia toimintoja. Käyttöliittymä on selkeä, eikä älypuhelimen käyttäjä siinä eksy. Kuvanlaatu on päivänvalossa mukiinmenevä, värintoisto on kyllä silloinkin epätarkkaa. Suuria herkkyyksiä tulee välttää.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Megapikseliä
16
Polttovälikerroin/optinen zoom
21x
LCD-näyttö
4,8
Kuvaa/sekunti
24
Suurin ISO
3200