Samsung NX20

Testissä ilmoitetaan pelkän rungon hinta, mutta Samsung NX20 -paketti, johon kuuluu 18–55 millin objektiivi, löytyy kaupasta noin 650 eurolla, joten se hinta sopii Samsung-budjetin pohjaksi.

#Kamerat #Samsung
8.8

Testissä ilmoitetaan pelkän rungon hinta, mutta Samsung NX20 -paketti, johon kuuluu 18–55 millin objektiivi, löytyy kaupasta noin 650 eurolla, joten se hinta sopii Samsung-budjetin pohjaksi. NX20 on siis tässä seurassa halpa. Sen soveltuminen vaativalle harrastajalle on vähän siinä ja siinä, sillä monet toiminnot pitää käynnistää valikoista, koska niille ei ole kätevästi sormien alla olevia kytkimiä. ISO-herkkyyden suurin arvokaan ei ole kovin korkea, ja kamera on melko pieni ja ohut. Sekin pitää muistaa mainita, että NX-järjestelmään kuuluvien objektiivien ja muiden lisävarusteiden valikoima on hyvin suppea. Kilpailukyvytön korealainen Samsung ei kuitenkaan missään nimessä ole, sillä useampikin japanilaisvalmistaja saa tunnustaa sen kuvanlaadussa paremmakseen. Omalla ISO-herkkyysalueellaan NX20 tekee testin hienorakeisinta jälkeä. Herkkyyttä ISO 3200 suuremmilla arvoilla kohinan määrässä on notkahdus, mikä viittaa siihen, että voimakas kohinanvaimennus alkaa vaikuttaa. Kameran yksityiskohtien toisto on testin paras, mikä on osittain erinomaisen paketti­objektiivin ansiota. Myös valotus osuu kohdalleen erityisen hyvin. Valotuksenkorjaustakin toki tarvitaan, mutta onneksi Samsung on sijoittanut sen nerokkaasti uusien NX-objektiivien iFn-painikkeen yhteyteen. Sen avulla tarvittavan säädön saa helposti kohdalleen. Kuvanlaadun heikoin kohta on kontrastinhallinta, sillä varjoista tulee helposti hiukan liian tummia ja sävyttömiä. Pakettiobjektiivi vääristää laajakulmalla melkoisesti, mutta kameran ohjelmisto korjaa tämän virheen.

Selkeä valikko

Näyttö ja elektroninen etsin toistavat valoisuuden ja värit riittävän hyvin, jotta niiden perusteella voi arvioida valotusta, värintoistoa ja kontrastia. Näyttö on saranoitu sivusta ja sitä voi kallistaa ja kääntää kaikkiin suuntiin. Valikko on rakenteeltaan selkeä. Tärkeimmät toiminnot ovat valikossa, jonka saa esiin kameran takana olevalla Fn-painikkeella. Automaattinen tarkennus toimii hyvin ja nopeastikin, kun ottaa huomioon, että kyseessä on pakettiobjektiivilla varustettu peilitön järjestelmäkamera. Kamerassa on wi-fi-sovitin ja sitä voi kauko-ohjata äly­puhelimen sovelluksella. Kuvia voi esimerkiksi lähettää langattomasti Facebookiin. Kameran varusteluistiin voi kiinnittää gps-paikantimen.

Arvio

NX20 on todella hyvä kamera, jonka kuvanlaatu on hyvä ja hinta edullinen. Kamera ei ole parhaimmillaan nopeasti vaihtelevissa tilanteissa.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
8
Suurin ISO
12800