Samsung NX2000

Tarkennus on heikko kohta, ja kohinanvaimennus vähentää yksityiskohtia. Valkotasapaino on tarkka, värit hyvät ja kontrasti tasapainoinen.

#Kamerat #Samsung
8.3

Kahdeksan kuvan sekuntinopeudellaan Samsung NX2000:n pitäisi selvitä nopeistakin tilanteista. Vaan eipä selviä. Sen tarkennus on nimittäin joukon hitain, ja Samsungin kuvasadossa olikin enemmän epäteräviä kuvia kuin muilla testikameroilla. Vaikutelmaa ei paranna se, että 20–50 millin pakettiobjektiivissa ei ole kuvanvakainta. Android-puhelimien käyttäjät tuntevat tämän kameran kanssa olonsa heti kotoisaksi, sillä sen käyttöliittymä on hyvin samanlainen kuin Samsungin puhelimien. Kamerassa on kosketusnäyttö, jonka koko on 3,7 tuumaa, ja se on siten selvästi suurempi kuin testin muissa kameroissa. Näytön kuva on auringonpaisteessa melko tumma, ja kuvakkeet ovat kosketuskäyttöä ajatellen aivan liian pieniä. Tämä huonontaa käyttömukavuutta ja hidastaa työskentelyä. Pakettiobjektiivin polttovälialue on vaatimaton ja vastaa kinokameran 35–75 milliä, joten varsinaisesta laajakulmasta ei oikein voi puhua. Objektiivissa on kätevä i-Fn-nappi, jonka avulla pääsee nopeasti säätämään esimerkiksi aukkoa, valotusaikaa, ISO-herkkyyttä ja valotuksenkorjausta. NX2000:ssa ei ole etsintä, eikä siihen voi myöskään liittää elektronista etsintä. Kiinteää salamaa kamerassa ei ole, mutta sen mukana on pieni irtosalama, jonka teho riittää lähinnä täytesalamaksi.

Tarkka valkotasapaino

Kameran automaattinen valkotasapainon säätö toimii erittäin luotettavasti, ja värit ovat erinomaiset sekä luonnonvalossa että keinovalossa. Valotuskin toimii melko luotettavasti, ja kuvissa on sopivasti kontrastia. Kun kamerassa on 20 megapikselin kenno, siltä olisi odottanut parempaa yksityiskohtien toistoa. Se, että yksityiskohdat eivät toistu tarkemmin, johtunee siitä, että kohinanvaimennus alkaa toimia jo herkkyydellä ISO 400, mikä toisaalta tarkoittaa sitä, että kohina häiritsee vasta herkkyydestä ISO 6400 alkaen. Kamerassa on langaton wi-fi-verkkoliitäntä ja NFC-lähikenttäyhteys. Muistikortti on MicroSD-kortti, joita Samsung käyttää myös Android-puhelimissaan. Kortinlukijaa käytettäessä näille korteille tarvitaan sovitin. Samsungin Full HD -videolaatu on erittäin hyvä ja videon ääni selkeä. Pienen kameran käsiteltävyys oli myönteinen yllätys, sillä siitä saa voimakkaasti muotoillun otekahvan ansiosta erittäin tukevan kuvausotteen.

Arvio

Tarkennus on heikko kohta, ja kohinanvaimennus vähentää yksityiskohtia. Valkotasapaino on tarkka, värit hyvät ja kontrasti tasapainoinen.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Megapikseliä
20,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3,7
Kuvaa/sekunti
8,0
Suurin ISO
25.600