Samsung NX210

Samsung NX210 on hyvin samanlainen kuin edeltäjämallinsa NX200. Erona on vain uudemman mallin wi-fi-lähiverkkoliitäntä.

#Kamerat #Samsung
8.4

Samsung NX210 on hyvin samanlainen kuin edeltäjämallinsa NX200. Erona on vain uudemman mallin wi-fi-lähiverkkoliitäntä. Kamera on kulmikas ja sileäpintainen. Sen käyttöliittymä on erittäin hyvä. Valikko on yksinkertainen ja selkeä sekä graafisesti näyttävä, ja useimmin tarvittaviin toimintoihin pääsee käsiksi suoraan Fn-painikkeen kautta. Käyttömukavuuden kannalta parasta on kuitenkin i-Function-järjestelmä. Objektiivissa on nappi, jota painamalla pääsee säätämään tarkennusrengasta pyörittämällä keskeisiä arvoja, kuten ISO-herkkyyttä ja valotuksenkorjausta. Järjestelmä toimii erinomaisesti. Kameran langattoman wi-fi-verkkoyhteyden kautta kuvia voi siirtää älypuhelimeen ja kauko-ohjata kameraa puhelimella. Kameran etsinkuvaa voi katsoa puhelimen näytöstä ja laukaista kameran puhelimella. Vaikka NX210 on Sonyn kanssa testin kookkain kamera, ei se kuitenkaan ole liian suuri. Sen 18–55 mm:n objektiivi on selvästi testin suurin, ja sen takia Samsung on kokonaisuutena testin kookkain. Tätä taustaa vasten olisi toivonut, että kamerassa olisi myös kiinteä salama, mutta varustuksena on vain erillinen salama.

Eniten pikseleitä

Samsungin pikselimäärä on testin suurin, ja sen huomaa: yksityiskohtien toisto on luokkaa parempi kuin muissa. Pakettiin kuuluva 18–55 millin objektiivi piirtää keskellä terävästi, mutta reunojen terävyys vaatii aukon pienentämistä. Valotusautomatiikka toimii luotettavasti. Kohina on hyvin hallinnassa suurimmalla ja pienimmällä herkkyydellä, mutta herkkyyksillä ISO 800–3200 tulos on testin heikoin. Jos pitää lämpimistä väreistä, pitää myös Samsungin väreistä, mutta hintana on se, että kameralla on vaikeuksia toistaa hentoja sinisen sävyjä hyvin. Kameran luonteenomaiset piirteet on tunnettava hyvin, jos haluaa kuvanlaadusta parhaan mahdollisen. Tarjolla on kuusi objektiivia, jotka yhdessä kattavat useimmin tarvittavat polttovälit. Harkinnan arvoisia ovat etenkin ne, joissa on OIS-vakain ja i-Function. Sellainen on esim. 18–55 mm:n pakettiobjektiivi.

Arvio

Korealaisten valtti japanilaiskilpailijoita vastaan on objektiivi, jossa on kuvanvakain ja i-Function-nappi. NX210:n värintoisto ei ole paras mahdollinen.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Megapikseliä
20
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3,1
Kuvaa/sekunti
8,3
Suurin ISO
12800