Samsung NX300

Samsungin kosketusnäyttö on kooltaan peräti 3,3 tuumaa. Sen voi nostaa vaakasuoraan ja kallistaa 45 astetta alaviistoon.

#Kamerat #Samsung
8.1

Samsungin kosketusnäyttö on kooltaan peräti 3,3 tuumaa. Sen voi nostaa vaakasuoraan ja kallistaa 45 astetta alaviistoon. Kosketuskäyttö on looginen mutta ei kovin nopea. Tästä ei ole isompaa haittaa, sillä Samsungissa on monelle tärkeälle toiminnolle oma painikkeensa. Erityisen käteväkäyttöinen tämä kamera on silloin, kun siinä on i-Function-toiminnolla varustettu objektiivi. Tällaisessa objektiivissa on nimittäin nappi, jota painamalla pääsee säätämään kameran päällä olevalla valitsimella ISO-herkkyyttä, valotuksenkorjausta tai valkotasapainoa. Tämäkin huomioon ottaen kamera tuntui joskus enemmän vastapelaajalta kuin joukkuetoverilta. Se on vain hiukan peilijärjestelmäkameraa pienempi ja kevyempi, eikä siinä ole etsintä eikä salamaa. Kameran mukana tulee kuitenkin pieni irtosalama. Koska etsintä ei ole, voi näytön heijastelu häiritä kuvaamista auringossa. NX300 ladataan erillisellä tikulla, kuten jotkut älypuhelimet. Langattoman yhteyden puolesta Samsung on eturintamassa. Kamera on varustettu wi-fi-yhteyden lisäksi niin sanotulla NFC-ominaisuudella, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kahden laitteen välille voidaan luoda langaton yhteys sijoittamalla ne hyvin lähelle toisiaan. Kamera tukee nopeita dual-band-yhteyksiä. Direct Link -napilla kuvat voidaan siirtää helposti älypuhelimeen tai verkossa olevaan televisioon.

Miellyttävät värit

Kennon 20 megapikselin ansiosta Samsungin yksityiskohtien toisto on erinomainen. NX300:n kohina ei käytännössä ole silmiinpistävää. Värit ovat lämpimähköt, mikä saattaa haitata luontokuvissa, mutta parantaa usein hiukan ihonvärin toistoa hankalassa valaistuksessa. Valotusautomatiikan tarkkuus on asiallinen, mutta ei yhtä hyvä kuin Nikon D7100:ssa. Huolimatta kuvakennon suuresta pikselimäärästä kamera ei kuvanlaadultaan erotu ratkaisevasti kovimmista kilpailijoista. Pakettiin kuuluva objektiivi on sitä vastoin hyvä, ja automaattinen tarkennus toimii nopeasti ja tarkasti niin kauan kun käytetään vain yhtä tarkennuspistettä. Huonommin tarkennus toimii silloin, kun otetaan käyttöön jatkuva tarkennus ja annetaan kameran valita tarkennuspiste. Hinta koskee pakettia, johon sisältyy testikameran varustuksena ollut, i-Fn-napilla varustettu 18–55 millin objektiivi. Pelkkää runkoa ei ole myynnissä.

Arvio

Yksityiskohtien toisto on erinomainen, mutta samaan hintaan on tarjolla parempaakin kuvanlaatua. Hidas käyttää, hyvät wi-fi-
ominaisuudet.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Megapikseliä
20,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5x
LCD-näyttö
3,3
Kuvaa/sekunti
30,0
Suurin ISO
25.600