Samsung WB250F

Samsungin uudessa kamerassa on wi-fi-verkkoyhteys ja Peräti 18-kertaisella zoomilla varustettu objektiivi. Kuvaajan avuksi kamerassa on myös useita kiinnostavia ohjelmia.

#Kamerat #Samsung
8.6

Tekstikamera kuuluu Samsungin WB-sarjan toiseen sukupolveen. Kameran ominaisuudet sopivat lomakuvaajalle. Vaikka WB250F painaa vain 184 grammaa, siinä on 18-kertainen optinen zoom, jonka kuvakulma vastaa kinokameran 24–432 mm:n polttoväliä. Zoomaus 24 millin laajakulmalta 432 millin telepolttovälille kestää vain 2,5 sekuntia. Kamerassa on langaton wi-fi-lähiverkkosovitin, ja yhdistäminen langattomaan verkkoon sujuu helposti. Kun painetaan kameran päällä olevaa Direct Link -nappia, kameran muistikortilla olevat kuvat voi siirtää suoraan älypuhelimeen. Ja jos puhelimeen on asennettu Samsung Remote Viewfinder -sovellus, puhelinta voidaan käyttää myös kaukolaukaisimena. Kuvat voidaan haluttaessa siirtää automaattisesti myös verkossa sijaitsevaan tallennustilaan. Kuvia ja videoita voidaan ladata myös YouTubeen ja Facebookiin.

Ohjelma ryhmämuotokuville

Yksi WB250F:n kätevistä kuvausohjelmista on Best Face, joka valitaan ylimmästä valitsimesta. Ohjelma soveltuu ryhmämuotokuviin, sillä kamera ottaa viiden kuvan sarjan, minkä jälkeen voidaan näyttöä koskettamalla valita paras kunkin henkilön viidestä ilmevaihtoehdosta. Myös tarkennuskohdan valinnan ja kameran laukaisun voi tehdä osoittamalla.
Kameran suurin kuvausnopeus täyttä tarkkuutta käytettäessä on kuusi kuvaa sekunnissa. Tarkennus ei pysy tässä kyydissä, ja kaikista kuvista tulee vain harvoin tarkkoja. Kamerassa on useita automaattisia ja puoliautomaattisia ohjelmia, mutta raakakuvia sillä ei voi kuvata.
Kuvanlaatu muihin vastaaviin kameroihin verrattuna on melko hyvä. Kuvat ovat teräviä ja värit kirkkaat herkkyyteen ISO 800 asti. Kontrasti on asiallinen ja koko kuva terävä kaikilla aukoilla. Kohinanvaimennus alkaa toimia voimakkaasti herkkyydestä ISO 1600 alkaen, mikä näkyy testikuvissa huonompana terävyytenä ja pienempänä yksityiskohtien määränä.

Arvio

Laajan 18-kertaisen polttovälialueen ja hyvän käyttömukavuuden ansiosta kätevä lomakamera. Kameralla on mukava ottaa kuvia, ja langattoman verkkoyhteyden ansiosta kuvat saa helposti kavereiden katsottavaksi. Kuvanlaatu on kohtalainen, kunhan herkkyys on pienempi kuin ISO 1600. Laatu ja ominaisuudet ovat tasapainossa hinnan kanssa.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Megapikseliä
14
Polttovälikerroin/optinen zoom
18x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
26
Suurin ISO
3200